Esparreguera ret homenatge aquest cap de setmana al compositor esparreguerí Josep Borràs (a la fotografia).

Els actes comencen aquest dissabte, a les 7 del vespre, amb la inauguració, a la Sala d’Exposicions Municipal, de la mostra de fotografia “Josep Borràs, el retrat d’un mestre”. Es podrà visitar també els dies 26, 27 i 28 de febrer.

Aquest diumenge, 26 de febrer, a les 12 del migdia, es farà una ballada de sardanes, a càrrec de la Cobla Montgrins, davant la casa natal de Borràs, on es descobrirà una placa commemorativa.

Finalment, el diumenge a les 6 de la tarda, la sala gran del Teatre de la Passió acollirà l’acte central de l’homenatge, la gala “Celebrant el mestre Josep Borràs, #viscaeltutu”, sota la direcció escènica de Jaume Rovira i la participació de més d’un centenar de persones.

Josep Borràs va morir l’abril de 2020, a l’edat de 90 anys. Era conegut com “el Tutu” i és autor de la música de La Passió i de l’himne municipal “Galant Esparreguera”, així com de nombroses sardanes, caramelles i música per a coral i religiosa. Era forner de professió però la seva figura és recordada per la seva especial aportació a la cultura i el teatre local. També va exercir com a Jutge de Pau i va ser organista de l’Església de Santa Eulàlia durant gairebé set dècades.

Font: Ajuntament d’Esparreguera

Fotografia: Quim Sitjà / Ajuntament d’Esparreguera

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here