El PSC va celebrar un Consell Nacional Extraordinari, aquest passat dissabte, 25 de febrer, al Cúbic de Viladecans.

A 100 dies de les eleccions municipals del 28 de maig, el PSC va validar uns 150 candidats i candidates socialistes per aquests comicis.

Salvador Illa (a la fotografia), primer secretari del PSC, va assegurar que el PSC està “construint una alternativa” a Catalunya i alhora “allargant la mà per garantir millores a la ciutadania”, actitud que va concretar en la negociació amb el Govern pels pressupostos del 2023, en la que el PSC va plantejar com a principals exigències la construcció del Quart Cinturó al Vallès, el macrocasino Hard Rock a Vilaseca i Salou, i l’ampliació de l’aeroport del Prat, al Baix Llobregat.

Crítiques a Illa: Observatori contra la Homofòbia, Colau, Rufián i Ballart

La jornada municipalista es va veure enterbolida, però, per la polèmica creada el dia abans pel mateix Illa en haver desqualificat durament l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, exmilitant del PSC que va abandonar el partit en desacord amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució l’any 2017.

Illa, que acostuma a presumir de persona respectuosa, va acusar Ballart de voler tot el protagonisme i “d’acabar essent subjecte de tot” i de que “sempre li passen coses”. Molts mitjans i altres formacions polítiques han interpretat que “les coses” que li passen a Ballart són les amenaces i insults homòfobs que ha rebut  i el fet que reorganitzés les seves funcions a l’Ajuntament per poder atendre el seu fill, malalt de leucèmia. El primer secretari del PSC va fer befa de Jordi Ballart, enmig de les rialles dels assistents al seu míting del divendres a Terrassa, entre els que es trobava el ministre Félix Bolaños

L’Observatori contra la Homofòbia ha considerat “inadmissibles” les crítiques d’Illa a l’alcalde de Terrassa, i ha recordat que una de les qüestions personals que pateix  Jordi Ballart “es denomina homofòbia”. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també ha titllat les paraules d’Illa d’”inadmissibles i de mal gust” i ”impròpies d’un demòcrata” i l’ha instat “a rectificar i demanar disculpes”. El diputat d’ERC Gabriel Rufián ha comentat: “Entenc el nerviosisme del PSC, però seria exigible una disculpa”. El mateix Jordi Ballart ha recordat a Illa que “desqualificar sistemàticament l’adversari és sinònim de no tenir projecte”. Ballart, en un video publicat a les xarxes aquest diumenge deia: “Li demano si us plau, senyor Salvador Illa, que em deixi en pau. Li demano que deixi de parlar de la meva vida. Tots som persones, tots tenim sentiments, tenim emocions, tenim circumstàncies, més o menys difìcils, i que s’han de respectar”

Fotografia: PSOE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here