La crisi del PSC a Castelldefels ha adquirit una nova perspectiva que pot afectar els resultats de l’actual alcaldessa de la ciutat, la socialista  Maria Miranda, de cara a les eleccions del 28 de maig. L’espai electoral socialista pot patir una divisió important.

El fins fa poc regidor d’Esports i Gent Gran de l’Ajuntament de Castelldefels, Fernando (Nico) Cerpa (a la fotografia), cessat, tal com va informar elBaix.cat, per l’alcaldessa Maria Miranda i que posteriorment va ser expulsat del PSC per discrepar de la gestió de Miranda, ha anunciat que encapçalarà un nou projecte polític en les eleccions municipals properes. En el darrer ple municipal es va donar compte del decret d’alcaldia que cessava Cerpa de les seves funcions; aquest ha quedat com a regidor no adscrit. La seva sortida del grup socialista ha accentuat la situació de minoria de l’equip de govern format per PSC, ERC i Junts per Catalunya, que, tal com va informar elBaix.cat, s’ha vist obligat pels vots dels grups de l’oposició, inclòs el del mateix Cerpa, a retirar el controvertit pla urbanístic anomenat popularment “Sis eixos verds”, que havia provocat una forta reacció ciutadana.

Cerpa, molt conegut a la ciutat després de vuit anys en governs municipals i per la seva trajectòria anterior a la policia local, i que ocupava el número 3 de la candidatura del PSC l’any 2019, serà el cap de llista del nou partit SOM Castelldefels. Es tracta d’un partit de caràcter exclusivament municipal, que, segons informa, està configurant una candidatura integrada per  persones representatives dels diversos barris i vinculades al teixit associatiu. Aquesta nova formació política assegura que està elaborant els seus compropmisos electorals que presentarà properament.  SOM Castelldefls afirma que vol practicar “una política basada en la participació ciutadana, el respecte a altres formacions i en la cultura del consens i l’acord”.

SOM Castelldefels remarca que és una formació “independent” i “sense vincles amb altres formacions supramunicipals, la qual cosa li permet treballar  exclusivament en l’interès de Castelldefels i els seus veins”.

Font: SOM Castelldefels

Fotografia: Nico Cerpa

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here