Castelldefels es va sumar un any més a la commemoració del 27 de febrer, data en que es celebra la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), que va tenir lloc aquell dia de l’any 1976.

Per simbolitzar aquest data, es va penjar aquest passat dilluns, 27 de febrer, al balcó de la casa consistorial la bandera de la RASD amb la participació de l’Associació Castelldefels-Sàhara i d’altres entitats del Consell de Pau i Solidaritat (a la fotografia).

Hi era també el regidor de de Pau i Solidaritat, Antoni Casas, però no l’alcaldessa socialista Maria Miranda,  que probablement no va gosar confrontar-se amb la posició actual del seu partit, que ara és favorable als interessos del Marroc.

El mes de juny de l’any passat, el president socialista del Govern central, Pedro Sánchez, realitzava un gir radical en relació a la política mantinguda fins aquell moment pel PSOE i totes les forces d’esquerres en defensa del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, i abraçava les tesis del rei del Marroc, que manté una ocupació del Sàhara Occidental basada en la força militar. Davant un canvi que el Front Polisario ha viscut com una “traïció”, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, del PSC, va qualificar el gir del seu partit com a “realista” i “coherent” i fet en pro dels “interessos d’Espanya”. No tots els socialistes comparteixen, però, la posició oficial del partit: un grup de militants del PSOE acaba de fer pùblica una declaració titulada “Socialistes pel Sàhara”, encapçalada per l’exalcalde de Donosti, Odón Elorza, on reclamen al seu partit que respecti el dret internacional, la lliure determinació del poble sahrauí i la culminació del procés de descolonització.

La relació de Castelldefels amb la població sahrauí inclou la participació al programa “Vacances en pau”, que vehicula l’entitat Castelldefels-Sàhara amb el suport de l’Ajuntament. Es tracta d’un programa d’acollida de nens i nenes que provenen dels campaments de refugiats de Tindouf, on viuen en condicions molt dures per culpa de l’ocupació del seu país per part del Regne del Marroc, que ara té el suport del Partit Socialista.

Font i fotografia: elCastell.org

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here