Diversos grups ecologistes i entitats socials  convoquen aquest dissabte, 4 de març, una manifestació contra els macroprojectes que el PSC, la dreta catalana i espanyola i la patronal Foment del Treball promouen a Catalunya: l’ampliació de l’aeroport del Prat, el Quart Cinturó al Vallès, i el gran complex turístic i de joc del Hard Rock a Salou i Vilaseca. Aquests projectes van ser proposats pel PSC en la negociació pressupostària  amb el Govern d’ERC i acceptats per aquest amb diversos graus de concreció, tot i que finalment els Pressupostos del 2023 no inclouen cap partida que hi vagi destinada.

La manifestació (a la fotografia) sortirà a les 6 de la tarda del dissabte de la Plaça Catalunya de Barcelona i acabarà davant el Palau de la Generalitat, a la Plaça Sant Jaume. El lema de la mobilització és “Defensem la terra, construïm el futur” i està impulsada per ZeroPort, Aturem Hard Rock i la Campanya Contra el Quart Cinturó. S’hi han adherit més de 90 col·lectius i entitats.

En Comú Podem també crida a la participació

En Comú Podem, que governa els ajuntaments de Barcelona i el Prat de Llobregat, màxims adversaris de l’ampliació de l’aeroport del Prat, i que també s’oposa al Quart Cinturó i al macrocasino Hard Rock, ha fet públic que participarà a la manifestació i ha fet una crida a la ciutadania a sumar-s’hi.

La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, partit imprescindible per a l’aprovació dels pressupostos, ha advertit: “No ens tremolarà el pols de votar NO als pressupostos si ERC trenca la seva paraula i destina un sol euro a l’ampliació de l’aeroport, al Quart Cinturó o al Hard Rock.” I ha afegit que “aquest dissabte a Barcelona reclamarem que s’enterrin tots els macroprojectes fracassats”.

Fonts: Zeroport i En Comú Podem

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here