Diverses entitats de protecció animal i de la natura del Baix Llobregat s’han afegit a les mobilitzacions contra la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà. Entre aquests grups hi ha l’Associació SOS Gats i Gossos de Sant Just Desvern, l’Associació CES de Sant Feliu de Llobregat, l’entitat Gats de Collbató, així com també GATS del Papiol, i Martorell amb el Gat Urbà, entre d’altres. S’han unit a Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, a la Comissió de Protecció dels  Drets dels animals del Col.legi de l’Advocacia de Barcelona, a DEPANA i Ecologistes en Acció, en la campanya #NiUnaPotaEnrere”.

El motiu de la campanya (a la fotografia), que va convocar una concentració aquest passat dimarts, 7 de març, davant el Palau de la Generalitat,  és exigir al Govern de la Generalitat que no desprotegeixi els animals de Catalunya “perquè comportarà un greu prejudici tant per la salut dels propis animals com la de les persones”.

El conflicte neix de la imminent aprovació de la Llei de mesures fiscals, financeres ,administratives i del sector públic del 2023, dins la qual la Conselleria de Teresa Jordà, pretén la modificació del text refós de la Llei de protecció dels animals, per deixar fora de l’obligació de disposar del permís de nucli zoològic a aquelles instal·lacions que allotgin menys de quinze gossos majors de tres mesos d’edat i un número no establert de cries.

Segons les entitats, el nou redactat suposaria que amb aquestes noves condicions , les gosseres esportives, de caça o centres d’importació d’animals veurien reduir-se els requisits que ara han de complir, entre ells, els de disposar d’un servei veterinari, de mitjans necessaris per l’aïllament sanitari o de les condicions higiènic- sanitàries i de benestar adequades a les necessitats dels animals.

Les associacions i entitats que protagonitzen la protesta acusen la Consellera Jordà de cedir davant el col·lectiu de la caça, reduint les mesures de control sobre les seves gosseres.

Font i fotografia: Ecologistes en Acció

.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here