En la sessió celebrada pel Parlament aquest passat dimarts, 7 de març, el diputat del PSC de Vilanova i la Geltrú, Juan Luis Ruíz, va titllar de “maquillatge” els descomptes als peatges de la C-32, i va demanar solucions en una interpel·lació al conseller de Territori Juli Fernández d’ERC.

Ruíz va recordar que la única alternativa a la C-32, per anar de Sitges a Castelldefels o a la inversa, són les “perilloses” costes del Garraf. També va anunciar que el proper 29 de març tindrà lloc una nova mobilització de protesta contra els petges de la Generalitat en aquest territori.

En el seu torn de rèplica, el conseller Juli Fernández va denunciar el model de concessions que s’aplicaven quan governava Convergència i Unió, i va criticar la sociovergència, explicant que aleshores qui governava a l’Estat era el PSC. Aquestes al·lusions van provocar que diputats de Junts i del PSC mostressin el seu malestar amb el conseller.

Fernández va defensar les noves bonificacions aplicades pel Govern, que consisteixen en la gratuïtat del tram entre El Vendrell i Cubelles i un descompte del 50% per qui utilitzi el peatge de Sitges amb anada i tornada en 24 hores. Si es produeix aquest cas la tarifa és de 3’90 euros i no dels 7’70 euros que denunciava el diputat socialista.

Sigui com sigui, per anar del Baix Llobregat al Garraf pels Túnels o per desplaçar-se per dins del terme municipal de Sitges per anar o tornar de les Botigues ( a l’altra banda de les costes, a tocar de Castelldefels) al centre de la població, es continua pagant peatge.

Fotografia: Ajuntament de Sitges

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here