L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat ha creat el Premi Manel Esteller d’Iniciació a la Recerca Biomèdica per promoure la investigació biomédica sobre la leucèmia, el limfoma i altres malalties de la sang.

El guardó es va presentar oficialment al Campus Docent del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi aquest passat divendres, 10 de març, en un acte presidit per la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, i l’alcaldessa de la ciutat, Lluïsa Moret i que va comptar amb la presència del doctor Esteller (a la fotografía).

El científic santboià, Manel Esteller, metge i investigador de reconegut prestigi mundial per la seva lluita contra el càncer, és en l’actualitat director de l’Institut d’Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC) i catedràtic de Genètica de la Universitat de Barcelona. El doctor Esteller va agraïr la idea de crear aquest premi “per donar una primera empenta als joves en el difícil moment en què acaben la carrera, per al primer any de recerca”.

La dotació del premi, que ascendeix a 40.000 euros, finançarà els dos primers anys de tesi doctoral amb la col.laboració d’empreses patocinadores locals.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here