El passat dia 4 de març l’assemblea d’En Comú Podem de Sant Feliu de Llobregat va aprovar per unanimitat la candidatura sencera que encapçala Lídia Muñoz, com a candidata a l’alcaldia. La llista es farà pública en un acte que tindrà lloc el divendres 31 de març.

Ja ha transcendit, però, qui tancarà la candidatura en un lloc d’honor. Es tracta de Pere Codorniu i Mitjavila (a la fotografia), de 104 anys.

Codorniu, nascut a Sant Feliu l’any 1919, va militar a les Joventuts Llibertàries, i amb divuit anys, l’any 1937 es presentà voluntari a l’exercit republicà i va ser destinat als fronts d’Aragó i Lleida. Acabada la guerra va ser catalogat com a “desafecto al régimen” i va estar en diversos batallons disciplinaris, per després haver de fer el Servei Militar obligatori.

Pere Codorniu, que sempre ha conservat els seus ideals d’esquerres i republicans, va ocupar el número 4 de la candidatura que l’Organització d’Esquerra Comunista i el Moviment Comunista de Catalunya van presentar a Sant Feliu en les primeres eleccions municipals democràtiques posteriors al franquisme l’any 1979; encapçalava la llista qui després seria alcalde d’ICV, Àngel Merino.

Codorniu va tancar la candidatura d’ICV-EUIA del 2015, que encapçalava l’alcalde de la ciutat, Jordi San José, ho va tornar a fer el 2019 en la candidatura que presentava com a cap de llista Lídia Muñoz, i ara, amb 104 anys, ocupa novament aquest lloc honorífic en la llista d’En Comú Podem pel 28 de maig.

L’any passat, el 14 d’abril, ERC li va atorgar el premi Memorial Josep Gaspà, que porta el nom de qui fou alcalde d’Esquerra a Sant Feliu entre el 1931 i 1936. ERC va voler reconèixer amb aquest guardó la seva “ trajectòria vital”  i els seus “valors republicans”.

Pere Codorniu, que conserva una vitalitat envejable, és tot un exemple de fidelitat a uns principis i a uns valors. La candidata d’En Comú Podem a l’alcaldia, Lídia Muñoz, ha exressat la seva “estima i reconeixement” a Pere Codorniu i ha manifestat que “és un honor” que tanqui la candidatura a la capital del Baix Llobregat.

Font i fotografia: Sant Feliu En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here