L’actor, director de teatre, traductor i pedagog pratenc Josep Costa (a la fotografia) va morir aquest passat dijous, 16 de març.

Nascut al Prat de Llobregat l’any 1950, Costa va fundar el 1975 el Teatre Kadddish. Havia estat guardonat amb el Premi Ciutat del Prat 2010 per la seva contribució a la vida cultural pratenca. L’any 2015 va ser el pregoner de la Festa Major. Era autor de diversos llibres, va traduir al català autors referents nord-americans i va dirigir diverses institucions teatrals del país, amb responsabilitats diverses al Teatre Urbà de Barcelona (amb Pep Munné), al SAT/Centre Urbà de les Arts i l’Espectacle i al Teatre Artenburt.

L’alcalde la ciutat Lluís Mijoler ha declarat que “A través del Kaddish, de la seva dramatúrgia , els seus llibres i les seves traduccions, en Josep Costa ens llega un gran patrimoni cultural i un exemple de vida”. L’alcalde ha anunciat que proposarà a la Comissió de Nomenclàtor que una sala teatral del Prat porti el seu nom.

Marc Esteve i Laura Garcia Teixidó en el seu article “Josep Costa i la seva vida: el teatre” (Raco.cat) recollíen aquesta frase seva: “Estimar el teatre és estimar la vida, és estimar la humanitat que ens envolta, és també estimar-nos a nosaltres mateixos”.

Font i fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here