La masia Cal Jaume del Bitxot del Prat de Llobregat va acollir aquest dimecres, 22 de març, la presentació de la XIV edició de les Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat (a la fotografia), que s’allargaran fins el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi.

Les jornades marquen el tret d’inici de les Festes de la Carxofa Prat, el paraigua sota el qual durant finals de març i el mes d’abril s’organitzaran  esdeveniments com la projecció del programa “La Sobretaula” dedicat al Prat al cinema Capri, aquest divendres, 31 de març,  així com trobades tan populars com la Carxofada del Prat ( 2 d’abril),   l’Escarxofa&Jazz ( 16 d’abril) i el FiraTapa Carxofa Prat ( 21, 22 i 23 d’abril).

Les jornades són una de les activitats gastronòmiques més arrelades al territori i una oportunitat excel·lent per tastar el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat i altres productes frescos del Parc Agrari del Baix Llobregat tractats per les mans expertes dels restauradors i restauradores locals. En aquesta edició, es manté com a ciutat protagonista el Prat, amb 11 establiments adherits, però hi participen 13 ciutats més del Baix Llobregat i el Barcelonès: Abrera, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cervelló, Esparreguera, Gavà, La Palma de Cervelló, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern. Amb les jornades es dona continuïtat a una activitat pionera i de referència a la comarca i vinculada al producte del territori, refermant la potència agrícola i gastronòmica del Baix Llobregat.

Els periodistes Carme Gasull, cofundadora del portal “Gastronomistas.com”, i Josep Sucarrats, que fou director de la revista “Cuina”  i actualment dirigeix “Arrels. El món que torna”, són els padrins del Març Gastronòmic. L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, va qualificar aquesta activitat com “una oportunitat per posar en valor els espais naturals del Delta del Llobregat mitjançant la gastronomia i els productes locals”.

Font i fotografia: Ajuntament del Prat de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here