Aquest dijous, 23 de març, comença una nova edició de cinema llatinoamericà de La Mostra de Cinebaix, a Sant Feliu de Llobregat, amb una programació de 12 pel·lícules de 8 països diferents, entre les quals hi ha films que encara no s’han estrenat en sales comercials: Blanquita, Carajita, La hija de todas las rabias, entre d’altres. La Mostra s’allargarà fins el dilluns 27 de març.

La programació inclou títols que han passat per diferents festivals on han tingut molt bona acollida i alguns han estat premiats , com ara El Castigo de Matías Biza, Biznaga de Plata a la millor direcció al Festival de Málaga d’enguany, o la panamenya Plaza Catedral, d’Abner Benaim, que l’any passat va aconseguir superar la shortlist dels Oscar.

Alguns dels conflictes que assolen Llatinoamèrica són presents en aquesta nova edició a treves de pel·lícules com Cadejo blanco (sobre les bandes “maras”), Blanquita ( sobre abusos sexuals de part de polítics)  o Mi País Imaginario ( sobre les protestes a Xile l’any 2019).

El programa també ofereix l’oportunitat de veure la brasilera Ciudad de Dios, Argentina,1985 o Desert particular.

Una mostra que ens apropa a la realitat llatinoamericana amb països com Brasil, Xile, Mèxic o Colòmbia, on les esquerres estan intentant lluitar contra injustícies que venen de lluny.

Font i fotografia: CineBaix

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here