El dimarts 21 de març, Sant Just En Comú va celebrar al Centre Cívic Soledat Sans de Mas Lluí l’acte de presentació de la seva candidatura per les eleccions municipals del 28 de maig (a la fotografia).

Van intervenir el cap de llista, l’actual regidor Just Fosalva, i la diputada d’En Comú Podem al Parlament, Núria Lozano.

Núria Lozano va fer un repàs en l’àmbit nacional i estatal a les fites aconseguides per Unidas Podemos i En Comú Podem, com la pujada del Salari Mínim, la reforma de les pensions o el pacte de pressupostos a la Generalitat amb 0 euros destinats a macroprojectes  com el Quart Cinturó, el Hard Rock o l’ampliació de l’aeroport del Prat.

Just Fosalva va fer un repàs a la feina feta durant aquests 4 anys d’una mandat peculiar, marcat per la pandèmia.

També va parlar dels diferents projectes duts a terme com la nova escola bressol,  la tarifació social, el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància per UNICEF, el nou Projecte Educatiu de Ciutat, el Punt d’informació Energètic, el nou sistema de recollida de residus, les mesures contraincendis de la Vall de Sant Just, o l’augment de les partides i recursos destinats a serveis socials.

Fosalva va presentar les persones que l’acompanyaran al capdavant de la candidatura: l’Isaac Santana, la Clara Hott i l’Àfrica Parra, totes elles persones de Sant Just compromeses amb l’associacionisme i l’activisme polític. És, segons Fosalva, una candidatura “amb il·lusió i amb sentit comú”.

A les eleccions del 2019 Movem Sant Just va obtenir el 7’74 % dels vots i un regidor, que en no tenir majoria absoluta el PSC ( 7 regidors) es va integrar en l’equip de govern.

Panorama molt obert de cara el 28 de maig

De cara el 28 de maig hi ha moltes novetats. El cap de llista del PSC el 2019, Josep Perpinyà, va cedir l’alcaldia al número 3 de la candidatura socialista, Joan Basagañas. La dimissió de Perpinyà es va veure envoltada de polèmica ja que va al·legar motius de salut per després optar al lloc de gerent del Consorci del Parc de Collserola, del que no va poder prendre possessió per l’oposició de diversos ajuntaments del Consorci, disconformes amb el procés de selecció, per després acabar com a càrrec de confiança a l’Ajuntament socialista de Sant Andreu de las Barca.

D’altra banda l’espai independentista s’ha vist fragmentat pe la decisió de la cap de llista de Junts el 2019, Laia Flotats, d’abandonar el partit de Laura Borràs i Jordi Turull per encapçalar el nou partit Endavant Sant Just, vinculat a l’Ara Pacte Local impulsat pel PEdCAT i Centrem. El cap de llista de Junts serà Ramon Figuerola i el d’ERC, l’actual regidor Sergi Seguí.

Font i fotografia: Sant Just En Comú

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here