El Ple del Parlament a aprovar el dijous, 23 de març, la moció d’En Comú Podem, defensada pel diputat i candidat a l’alcaldia de Molins de Rei, Lucas Ferro, per encarar les necessitats de mobilitat del Baix Llobregat.

A la moció es recollien diferents demandes del territori, com el rebuig a la construcció d’una pista al mar per ampliar l’aeroport del Prat o la necessitat de millorar la mobilitat a la comarca amb l’ampliació de la xarxa del tramvia amb la connexió del Trambaix i el Trambesós.

Ferro va destacar la manca de transport públic que interconnecti el Baix com a comarca. També va afirmar que la connexió dels tramvies per la Diagonal és una bona notícia per Barcelona, però també pel conjunt de l’¡àrea metropolitana.

El diputat va considerar que la connexió dels tramvies, juntament amb el soterrament de RENFE a Sant Feliu de Llobregat obren la possibilitat de fer del Trambaix una peça clau per interconnectar les dues bandes del riu Llobregat, arribant fins a Molins de Rei i connectar-lo amb Sant Vicenç dels Horts i Pallejà, i entre Cornellà i Castelldefels.

Ferro també va apostar pels carrils Bus-VAO “ a la B-23, a l’A-2 i també entre Castelldefels i Barcelona” .També va insistir en solucionar els problemes de la xarxa de Rodalies i de FGC amb la millora de freqüències i seguretat.

També van assistir a la sessió parlamentària (a la fotografia) els caps de llista d’En Comú Podem de Cornellà (Claudio Carmona), de Sant Feliu de Llobregat (Lidia Muñoz), de Sant Vicenç dels Horts (Jordi Gil), de Vallirana ( Antonio García), de Sant Boi ( Alejandro Pérez), de Sant Andreu de la Barca ( Isabel Marcos) i de Corbera ( Antonio Moreno) , a més del número 2 de la candidatura de Castelldefels ( Javier Martín).

La moció d’En Comú Podem va ser apravada amb un ampli suport. ERC va fer pública una nota de premsa destacant que havia presentat diferents esmenes que En Comú Podem va acceptar. Junts per Catalunya es va abstenir, ja que alguns dels seus dirigents són autors de la proposta de la quarta pista de l’aeroport sobre el mar. L’alcalde del Prat, Lluis Mijoler, va celebrar el posicionament de la cambra i va recordar que els comuns defensen la mateixa posició al municipi, al Parlament i al Govern de l’Estat.

Fonts: En Comú Podem i ERC

Fotografia: En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here