Sant Feliu: ERC presenta Bossa com a cap de llista al barri de la Salut

El barri de la Salut de Sant Feliu de Llobregat és una de les zones de la ciutat on ERC aconsegueix els seus pitjors resultats. Segurament per aquest motiu els republicans van escollir la Plaça de la Salut per presentar aquest passat dissabte, 25 de març, al migdia, l’actual alcalde de la capital de la comarca, Oriol Bossa, com a cap de llista pel 28 de maig. I ho van acompanyar de dues propostes atractives : la presència del president del partit i exalcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras ( a la fotografia), i de paella gratis per a les persones que es volguessin apropar.

Oriol Junqueres va aprofitar el míting per criticar amb duresa Junts i els PSC.  Ho va fer a partir del fet que el govern d’ERC es quedés sol al Parlament presentant el seu decret de sequera. Els va instar a deixar de “buscar excuses per  no ajudar a la bona gent de Catalunya”. L’endemà, la polèmica entre ERC i Junts va continuar en relació a la validesa o no del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Al PSC el president d’ERC li va retreure la voluntat d’utilitzar la moció de censura de Vox per tapar la vinguda de la comissió del Parlament europeu que investiga el cas Pegasus.

Oriol Bossa, que va presentar les seves propostes pel període 2023-2027,  governa amb un pacte amb els Comuns: Lídia Muñoz, d’En Comú Podem, ha estat alcaldessa tres anys i ara és Bossa qui ocupa l’alcaldia. A Bossa l’acompanyaran l’actual regidora Flàvia Reina i el també regidor Aitor Rivera. En recerca del vot més dretà ha incorporat l’exregidor de CIU, Manel Carrión, com a número 5 de la candidatura.

Sant Andreu de la Barca: Patxi López en suport d’una Ana Alba ancorada en el “procés”.

Al voltant d’un centenar de persones es van reunir el mateix dissabte a la Plaça Federico García Lorca de Sant Andreu de la Barca, per assistir a la presentació de la candidatura de l’actual alcaldessa socialista, Ana Alba, que governa la ciutat amb Ciutadans.

La presència de López, portaveu del PSOE al Congrés de Diputats, no va portar massa gent al míting. López, que en les darreres setmanes s’ha mostrat especialment agressiu amb els seus socis de govern d’Unidas Podemos, va, en canvi, valorar positivament “les polítiques de progrés impulsades per Pedro Sánchez”, algunes de les quals, com la pujada del Salari Mínim Interprofessional a 1.080 euros han estat dissenyades per la vicepresidenta Yolanda Díaz.

Ana Alba, després d’afirmar que López és “un socialista de pura raça”, va preguntar al públic, dins el més pur estil antiprocessista del 2017: “Voleu una alcaldessa que uneix, que està al vostre costat i que treballa per a tota la ciutadania o bé un alcalde divisiu que, en cas de governar, us preguntarà on heu nascut per impulsar unes polítiques o unes altres?”. L’alcaldessa ha estat fortament criticada els darrers temps per no donar suport al professorat de l’IES El Palau, injustament acusat de discriminar a fills de guàrdies civils en motiu dels fets de l’octubre del 2017, per una associació propera a la Guàrdia Civil, que disposa d’una important casa-caserna al municipi.

Fonts: ERC i PSC-Baix Llobregat

Fotografia: Marta Vidal

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here