A Sant Feliu de Llobregat les peces del futur urbanístic de la ciutat van encaixant. I sembla que la coordinació entre institucions funciona. Mentre es fan a bon ritme les obres del soterrament de les vies de RENFE, l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) ha licitat l’estudi del projecte executiu i els estudis informatius de mobilitat i d’impacte ambiental que han de portar el tramvia al centre de la capital de la comarca.

L’estudi preveu que les obres comencin el tercer trimestre de 2025, en coordinació amb el soterrament de RENFE que haurà acabat per aquelles dates. Així doncs, els primers tramvies arribarien a la Plaça de l’Estació de la ciutat l’any 2026.

Segons el concurs públic l’inici de les obres d’implantació del Trambaix i de la decisiva urbanització de l’entorn es preveu pel tercer trimestre del 2025. L’actual estudi actualitza el de 2011 per adaptar-lo a les circumstàncies actuals, marcades pel projecte d’ADIF de soterrar les vies de RENFE.

L’estudi també s’ha d’adaptar al resultat del concurs internacional d’idees sobre el model de ciutat posterior al soterrament, i a la consulta ciutadana celebrada el mes de novembre del 2021 que va escollir el projecte Rambla Major (a la fotografia).

I el 2028 a Molins de Rei!

El projecte de Sant Feliu serà només un primer pas. Tal com ha informat elBaix.cat, el Parlament de Catalunya acaba d’aprovar una moció d’En Comú Podem que preveu l’arribada del tramvia a Molins de Rei i a Sant Vicenç dels Horts.

Segons Lluís Carrasco, delegat de la PTP al Baix Llobregat, “Cal seguir treballant perquè la previsió del Pla d’Infraestructures de que el tramvia arribi el 2028 a Molins de Rei es faci realitat. Cal exigir la modificació de l’estudi del seu traçat per Molins de manera que el tramvia vagi pel carrer Canal de la Infanta i tingui la parada a la plaça del Pont de la Cadena. I cal preveure la seva futura continuïtat fins a Sant Vicenç dels Horts, a Quatre Camins, per a que connecti amb els FGC”.

Font: ATM i PTP

Fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here