El Consell de Federació del PSC del Baix Llobregat, reunit a Sant Joan Despí, va aprovar aquest passat dilluns 27 de març, per unanimitat, les candidatures socialistes en les eleccions municipals del 28 de maig a la comarca.

El PSC es presentarà als 30 municipis del Baix Llobregat. Les seves llistes estan integrades per un total de 704 candidats i candidates: 357 dones ( 50’71 %) i 347 homes ( 49’29%).

Segons el primer secretari comarcal del PSC, Antoni Poveda, senador, vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, i exalcalde de Sant Joan Despí, són unes llistes “guanyadores, paritàries, feministes, intergeneracionals ( un 16 % són més joves de 35 anys), que combinen l’experiència amb la incorporació de noves persones, i que són representatives de la diversitat social i política existent”.

Poveda va destacar les prioritats del PSC: crear activitat econòmica i llocs de treball, construir més habitatges pels joves, millorar els espais públics, reforçar la seguretat, impulsar mesures en l’àmbit de la sostenibilitat i consolidar les polítiques d’igualtat.

El PSC mostra el seu principal punt feble en les polítiques relatives a la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic: una de les seves banderes, compartida amb Junts per Catalunya i la patronal Foment del Treball, és l’ampliació de l’aeroport del Prat, que compta amb l’oposició dels ajuntaments de Barcelona i del Prat, liderats per En Comú Podem. També està tenint enfrontaments amb grups ecologistes per determinats plans urbanístics que vol desenvolupar a ciutats com Gavà o Cornellà o per la seva negativa a ampliar la protecció del Delta del Llobregat. Tot i la fortalesa del partit a la comarca, s’haurà d’enfrontar a grups locals escindits del PSC a Castelldefels o Sant Vicenç dels Horts.

El PSC, que governa les principals ciutats del Baix Llobregat té com a principal objectiu el 28 de maig aconseguir les alcaldies de la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, i les del Prat de Llobregat o Pallejà, governades per En Comú Podem, i les de Martorell o Sant Climent de Llobregat, en mans de Junts. En sentit contrari li perillen l’alcaldia de Castelldefels i algunes majories absolutes.

Presentació de la cap de llista de Castelldefels

Precisament a Castelldefels, va tenir lloc dos dies abans, el passat dissabte, 25 de març, la presentació de l’actual alcaldessa, Maria Miranda (a la fotografia), com a cap de llista del PSC. Miranda, que governa en minoria la ciutat, amb un acord amb ERC i Junts i el suport de Ciutadans i una regidora trànsfuga, va estar acompanyada del portaveu del PSOE al Congrés de Diputats, Patxi López. Castelldefels és un dels municipis on el PSC s’haurà d’enfrontar a una llista del nou partit Som Castelldefels, encapçalada per l’exregidor socialista, Nico Cerpa. Els principals competidors per l’alcaldia que ara ostenta Miranda són, des de la dreta, el PP, encapçalat per l’exalcalde Manu Reyes, i per l’esquerra, Movem En Comú Podem, que presenta com a cap de llista a la també exalcaldessa Candela López.

Font i fotografia:PSC- Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here