El partit que dirigeix la regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Eva Parera, exmilitant d’Unió Democràtica i del grup de Manuel Valls, lluita per ocupar l’espai polític que deixa una força com Ciutadans, instal·lada en una crisi que sembla que porta a la seva desaparició.

Valents segueix l’estela de Ciutadans en l’àmbit comunicatiu: Nom del partit en català i comunicats públics exclusivament en castellà.

A Sant Joan Despí, José Antonio López

A Sant Joan Despí, José Antonio López ( a la fotografia) serà el cap de llista de Valents de cara a les eleccions del 28 de maig. López, que també ha estat nomenat president local del partit, ha estat assessor del PP a Cornellà i candidat número 4 en les eleccions locals; ha militat al partit que ara dirigeix Núñez Feijoo durant més de 20 anys. També s’ha incorporat a Valents Ysabel Espinosa, que va ser presidenta del PP i regidora de Cornellà i membre del Comitè Executiu dels populars a Catalunya.

López ha afirmat que “Valents significa el canvi a un govern socialista que porta dècades governant Sant Joan Despí” i ha afegit que volen “aglutinar tot el votant no independentista de centre que se sent orfe i no representat”.

A Viladecans, Eric San Clemente

A Viladecans, el cap de llista de Valents procedeix de Ciutadans: es tracta de Eric San Clemente, que ha estat responsable de comunicació i xarxes socials a Sant Andreu. San Clemente presideix la Junta Local de Valents a Viladecans a la que s’ha incorporat Alejandro González, ex membre del PP. Seguint la línia dels missatges de la dreta i l’extrema dreta, San Clemente ha afirmat que “un dels principals problemes que tenen els ciutadans de Viladecans és la seguretat”. I ha afegit que Valents “és un partit constitucionalista que treballa per a què a Catalunya es respectin les lleis i sigui lleial a Espanya”.

Valents haurà de competir dins l’espai de l’espanyolisme, d’una banda amb el PSC, que aspirava a sumar els vots de Ciutadans, i amb Vox, el PP i les restes de Ciutadans.

Ciutadans va obtenir en les eleccions del 2019, a Sant Joan Despí el 9’59 % dels vots i 2 regidories, i a Viladecans,  el 15’15 % i 4 regidories. Ni el PP ni Vox van aconseguir representació a cap dels dos municipis.

Font i fotografia: Valents

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here