El grup Socialistes- Units per Avançar va registrar aquest passat dimecres, 29 de març, una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en la qual insta al Govern a mantenir, recuperar i rehabilitar el patrimoni de la Colònia Sedó ( a la fotografia) d’Esparreguera tot adoptant les mesures necessàries perquè aquesta antiga colònia tèxtil esdevingui un pol de desenvolupament econòmic, creació d’habitatge i generació d’energia.

Actualment la colònia, que és propietat de la Generalitat de Catalunya, funciona com a polígon industrial. A més, una part de l’antiga fàbrica inclou una exposició permanent que és propietat del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (que depèn de la Generalitat) i que gestionen el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i l’Associació per a la Defensa de la Colònia Sedó.

La iniciativa insta la Generalitat a fer compatibles els nous usos industrials, residencials i econòmics amb els valors patrimonials de protecció del conjunt històric, a rehabilitar un habitatge per a dur-hi a terme una proposta teatralitzada i de memòria històrica de com vivien els treballadors i treballadores, a elaborar una nova proposta museogràfica i a ampliar l’espai museogràfic.

Segons l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, “un projecte d’aquestes característiques només prosperarà si totes les administracions públiques anem de la mà”.

Font: PSC- Baix Llobregat

Fotografia: Museu de la Colònia Sedó

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here