Claudio Carmona i Jordi Gil, coordinador i responsable d’organització dels Comuns del Baix Llobregat, es van reunir dimarts passat. 28 de març, amb una delegació de PIMEC Baix Llobregat i L’Hospitalet, encapçalada pel seu predient, Joan Soler (a la fotografia), a proposta de la patronal de les petites i mitjanes empreses.

Soler va voler compartir la seva visió per millorar el desenvolupament de l’economia local i la generació d’ocupació al Baix Llobregat.  Amb la mirada posada en el futur que s’obrirà després de les eleccions municipals del 28 de maig, tant Carmona com Gil, van valorar “molt positivament la trobada per la quantitat i la qualitat de les propostes elaborades per PIMEC Baix Llobregat i per la coincidència en la necessitat de potenciar el comerç de proximitat  i la xarxa industrial a les nostres ciutats”. Carmona i Gil són, respectivament, regidors de Cornellà i de Sant Vicenç  dels Horts, i el segon és també vicepresident del Consell Comarcal.

Entre els acords cal destacar la necessitat d’aplicar mesures per protegir el comerç de proximitat als barris, la voluntat de potenciar la indústria comarcal, en especial en sectors emergents com el de les energies renovables  i els vinculats amb la mobilitat sostenible.

Entre la bateria de propostes de PIMEC també s’inclouen idees com la simplificació administrativa i la necessitat de millorar els mecanismes de contractació pública per tal que les pimes puguin accedir a les licitacions organitzades pels ajuntaments.

Claudio Carmona va valorar “la importància i la necessitat de mantenir el diàleg permanent amb els agents socials, creant espais de concertació social per impulsar polítiques econòmiques i socials des de l’àmbit local i supramunicipal”.

Font i fotografia: Baix Llobregat En Comú.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here