El Casal de Joves de Sant Feliu de Llobregat va acollir aquest passat divendres, 31 de març, l’acte de presentació de la candidatura sencera d’En Comú Podem per a les eleccions del 28 de maig (a la fotografia). Més de 150 persones van omplir la Sala Pep Altayó. La trobada va ser presentada pel periodista baixllobregatí Goyo Benítez.

Fins aquell moment tan sols havia transcendit que la candidata a l’alcaldia, elegida ja fa uns mesos, és Lídia Muñoz, i que qui tanca la llista és el veterà republicà de 104 anys, Pere Codorniu, que va lluitar com a voluntari amb l’exèrcit de la República i va haver de passar durant el franquisme pels batallons de càstig.

L’acte va comptar amb la presència de la diputada al Congrés, Aina Vidal, que va posar en valor les fites aconseguides a l’Estat, entre les que va destacar els resultats històrics en l’àmbit laboral. També va expressar el seu suport a Lídia Muñoz i Loren Rider, de les que va parlar com una “màtria” de “dones valentes que exerceixen un lideratge femení des de l’empatia i el respecte”.

La candidata a l’alcaldia, Lídia Muñoz, va recordar que “ens agrada Sant Feliu i volem continuar aportant la nostra feina diària, en uns  moments tan decisius com els que estem vivint i, sobretot, els que estan a punt d’arribar” i que la candidatura està dissenyada “per guanyar l’alcaldia i treballar per Sant Feliu”. La candidata també va fer balanç dels darrers anys a l’alcaldia i al govern de la ciutat en un mandat “excepcional” per la pandèmia, durant la qual es va prioritzar que “ningú es quedés enrere”.

Muñoz va desgranar, en clau de futur, algunes de les propostes del seu programa electoral remarcant que la consecució del soterrament s’ha de fer “preservant el nostre model de ciutat”.

La presentació va incloure breus intervencions d’algunes de les persones que integren la llista i va finalitzar amb l’actuació del cantant Hugo Marlo, que va provocar els aplaudiments del públic interpretant tres cançons, en anglès, castellà i català, reivindicant el dia de la visibilitat trans.

La llista: l’expresident del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Guillermo Chirino, número 5.

La candidatura, que és paritària, està formada per 30 persones, 21 titulars i 9 suplents, amb una presència equilibrada de tots els barris de la ciutat.

Del número 2 al número 4 estan ocupats per les regidores actuals, Loren Rider, coordinadora local de Podem (2), i Mireira Aldana (4) i pel regidor Manel Martínez (3), que durant aquests quatre anys han participat del govern de la ciutat.

La primera novetat es troba en el número 5: l’ocupa Guillermo Chirino, de 26 anys, que ha estat president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya entre el 2019 i el 2022  i també portaveu a Barcelona de Fridays for Future, el moviment encapçalat per l’activista ecologista sueca Greta Thunberg.

El segueixen entre els llocs 6 i 10, Noelia Fontana, educadora social i membre de la Junta del Club Handbol Sant Llorenç, Pedro Gómez, voluntari de la Creu Roja, graller i membre de l’Associació de Veïns de Can Calders, la també educadora social Olga Romero, el metge de família del CAP Rambla, Sebastià Vignoli, i la jove artista i productora Sandra Cabanas.

El sindicalisme està representat amb noms com David López (11), delegat sindical a l’empresa Dallant, el jove Albert Martínez, també delegat de CCOO i membre del Moviment Escolta, i la dirigent nacional de CCOO, Aurora Huerga (20).

També hi figuren el biòleg Xavier Aranda, la presidenta de l’AFA de l’Escola Nadal, Anna Ros, la comerciant Pili Chicote, l’il·lustrador Ezequiel Tejero, l’informàtic Aly Marty Ba, Maribel González, auxiliar d’infermeria, i Jorge Rodríguez, col·laborador del Club de Rítmica.

El món de la cultura i l’art hi és present, a més, amb persones com Leticia Egea, vinculada a la cultura popular, Laura Aguilera, professora de flamenc, Quico Sánchez, tècnic cultural, Pasqual Padilla, coordinador d’Anagrama al Casal de la Gent Gran, o la directora del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, Esther Hachuel, que ocupa un dels llocs honorífics del final de la llista al costat de l’activista animalista Tere Rodríguez, coordinadora del Refugi de Fauna Exòtica de Catalunya, de la presidenta del Casal de la Dona Conxita Fernández i de l’exregidor de la ciutat de Pereira (Colòmbia), Jhon Jairo Castaño. L’alcalde de Sant Feliu entre el 2011 i el 2019, que l’any passat va publicar el llibre “Estimades Famílies”, Jordi San José, tanca la llista oficial en el número 21.

Font i fotografia: Sant Feliu En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here