Molins En Comú Podem presenta la seva candidatura com alternativa a la “sociovergència”

La unitat de dues candidatures que el 2019 es van presentar per separat, Molins En Comú i Molins Camina-Podem, es va escenificar aquest dissabte, 1 d’abril, al migdia, a la Plaça de la Creu ( a la fotografia), davant més de cent persones.

Els primers llocs de la llista estan integrats pel diputat al Parlament de Catalunya, Lucas Ferro Solé, seguit com a número 2 de l’actual regidor Gerard Corredera Rebulà, que l’any 2019 va encapçalar la candidatura de Molins En Comú, i d’Elena Casanova Gracia i Mireia Farré Tomás.

En l’acte van participar-hi la presidenta del grup d’En Comú Podem al Parlament, Jessica Albiach, i la diputada al Congrés, Aina Vidal.

Lucas Ferro va ser presentat com “una persona que s’estima Molins i que porta tota la vida treballant amb voluntat de ferro per canviar les coses a Catalunya i al seu poble”. Ferro va assegurar que “aquest 2023 farem que Molins torni a ser una ciutat d’oportunitats i futur”. La candidatura vol ser una alternativa “a la sociovergència que ha governat Molins de Rei els darrers 12 anys”. Molins En Comú Podem també vol ser “la garantia d’un Ajuntament que treballi per facilitar l’accés a l’habitatge, per combatre l’emergència climàtica i per recuperar la gestió publica dels serveis municipals”.

Jessica Albiach va voler denunciar, precisament des de Molins de Rei, on el PSC i Junts governen plegats, “la pinça de Junts i PSC” que té al Govern d’ERC “acovardit, acomplexat i arraconat”. Albiach va recordar que la sociovergència existent a Molins de Rei, concretada en diversos governs de coalició entre PSC i CIU o Junts, “s’està estenent per tot Catalunya”. L’exemple més recent, segons la dirigent d’En Comú Podem, va ser el passat divendres quan la Cimera sobre la Sequera entre el Govern i els grups parlamentaris  va acabar sense acord per l’oposició de socialistes i postconvergents a que s’estableixi un règim sancionador pels ajuntaments que incompleixin  les seves obligacions en una situació d’evident emergència com l’actual. Precisament Molins de Rei, tal com va informar elBaix.cat, és un dels municipis on el consistori no ha aprovat el Pla de Sequera municipal.

De cara al 28 de maig, la unitat que ha assolit En Comú Podem contrasta amb la divisió existent dins els partits independentistes de la localitat, on Junts ha patit una escissió que ha provocat el naixement d’un nou partit, Ara Molins, encapçalat per l’actual tinent d’alcalde de Junts, Ramon Sánchez,  i amb la renúncia de la CUP a presentar-se a les eleccions malgrat tenir en l’actualitat un grup de 3 regidors.

 

Sant Boi En Comú i Podem Sant Boi aniran juntes a les eleccions

En un altre municipi de la comarca, Sant Boi de Llobregat, el passat dijous, 30 de març, Sant Boi En Comú i Podem Sant Boi van signar un acord per concórrer plegades a les eleccions del 28 de maig. Sota la denominació de Sant Boi En Comú Podem, Álex Pérez, dels comuns, encapçalarà la llista mentre que Cristina Serna, de Podem, serà la número 2.

A continuació apareixeran a la candidatura María Roda, dels comuns, Susana Benlliure, de Podem, i Mac Massoni, dels comuns. En el pròxims dies s’aniran configurant la resta de noms que formaran part de la candidatura així com els principals eixos programàtics.

El cap de llista, Álex Pérez, va afirmar que “aquesta és una gran noticia per a Sant Boi” ja que conforma una candidatura de “suma de l’esquerra transformadora que treballarà per millorar la vida dels santboians i santboianes”. Cristina Serna va afegir: “Volem posar la ciutadania en el centre”.

A les eleccions del 2019, Sant Boi en Comú va obtenir el 7’39 % dels vots i 2 regidories i Podem el 7’38% també amb 2 regidories. La candidatura conjunta serà la principal novetat d’aquest 28 de maig a Sant Boi de Llobregat.

Fonts: En Comú Podem de Molins de Rei i de Sant Boi de Llobregat

Fotografia: Molins En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here