Els parcs metropolitans són espais oberts habitats per papallones singulars o en regressió (a la fotografia). D’aquestes espècies, set són pròpies d’ambients naturals i madurs, algunes en regressió a Catalunya.

Aquest és el resultat principal del quart informe de l’Observatori metropolità de papallones, realitzat entre els mesos de març i octubre del 2022, per 67 persones voluntàries.

Aquest últim estudi demostra que no segar i deixar florir els prats dels parcs és clau per tenir papallones a uns nivells semblants a les zones naturalitzades veïnes.  D’entre les espècies singulars, pròpies de boscos mediterranis i boscos de ribera naturalitzats, destaquen l’aurora, l’aurora groga, la nimfa mediterrània i la blanqueta perfumada. Entre les pròpies de prats naturals es poden trobar l’escac ibèric, la lleonada comuna i la lleonada de garriga.

L’Observatori anuncia que l’estudi s’amplia a quatre parcs i una platja més, amb un total de 31 zones per analitzar, i fa una crida a les persones amants de les papallones a participar en el projecte. Alguns dels nous observatoris d’aquest any es troben al Baix Llobregat: al parc Nou del Prat de Llobregat i al parc de la Solana de Sant Andreu de la Barca.

Font i fotografia: AMB

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here