Segons informa CCOO, aquest dimarts, 11 d’abril, es va produir una nova aturada de 24 hores dels treballadors i treballadores de Monbús Julià i Avanza Baix. Una quarantena de línies es troben en serveis mínims. I més de 500 persones, convocades pels sindicats, es van manifestar pels carrers de Barcelona des de la plaça d’Ildefons Cerdà fins arribar a la Plaça Sant Jaume. La manifestació va tallar alguns dels carrers més cèntrics de la ciutat.

Les plantilles d’aquestes empreses que donen servei d’autobús al Baix Llobregat Sud afirmen que defensen els seus drets laborals bàsics. Exigeixen un conveni digne i un servei públic de qualitat.

CCOO (a la fotografia) denuncia que els treballadors d’Avanza porten més de 3 anys amb les condicions laborals congelades, i que els concursos públics van empitjorar aquestes condicions i van provocar la degradació en la qualitat del servei públic. El sindicat explica que els concursos públics a la baixa promoguts per l’AMB (en concret per la Vicepresidència de Transport i Mobilitat, que dirigeix el senador socialista Antoni Poveda), “no garanteixen els drets de les persones treballadores i molt menys els dels usuaris/es”, i conclouen que “la subrogació intervé directament en aquesta precarietat”. Els nous busos facilitats per l’AMB a Avanza estan arribant “amb retard i amb comptagotes”. A Monbús-Julià els treballadors es queixen que la concessió que es va fer a aquesta UTE l’estiu passat va provocar un empitjorament de les seves condicions de feina.

A Avanza hi ha noves vagues convocades pels dies 13, 15, 16, 18, 20, 22 i 23 d’aquest mes. Els municipis del Baix Llobregat afectats per les protestes són Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Climent de Llobregat, Sant Boi de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

L’any passat, diverses organitzacions com la PTP, els sindicats CCOO, UGT i CGT, la Federació d’Associacions de Veïns de la comarca, Catalunya Camina i l’ECOM  van crear la Plataforma per un servei digne de Bus al Baix Llobregat, que va canalitzar les protestes de les persones usuàries d’aquest servei i va convocar una manifestació el 9 de juliol de l’any passat entre Gavà i Viladecans, ara fa nou mesos. La manca d’eficàcia de Poveda per intervenir en el conflicte va provocar que la mateixa alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau, instés les empreses a millorar les condicions laborals de les seves plantilles i que el vicepresident executiu de l’AMB i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, es reunís amb els ajuntaments afectats. El Vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, declarava aquesta setmana que ja “deixem enrere les dificultats”.

Fonts: CCOO i Betevé

Fotografia: CCOO

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here