El passat dijous, dia 13 d’abril, el Baix.cat es feia ressò d’un comunicat de l’entitat Ecologistes en Acció publicat el dia abans que sota el títol “Els ajuntaments del Baix Llobregat, greus irresponsables per inacció davant la sequera” criticava els ajuntaments de la comarca de més de 20.000 habitants (que en total són 15) que, en plena situació d’emergència per la falta d’aigua, encara no disposen d’un Pla de Sequera, malgrat així ho disposa un acord de la Generalitat de l’any 2020.

Ecologistes en Acció afirmava textualment: “Més de 3 anys després de l’acord, únicament 4 d’aquests 15 municipis han presentat el PES i han estat avaluats favorablement per l’Agència Catalana de l’Aigua (Castelldefels, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts). Uns altres 3 han rebut una avaluació desfavorable (Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Joan Despí). La resta està en tràmit o bé no ha  presentat el pla, i entre aquests últims resulta alarmant trobar grans municipis com Cornellà, Sant Boi o Viladecans. Avui hi ha 627.482 persones al Baix Llobregat que viuen en municipis que incompleixen la llei. Aquesta irresponsabilitat dels governs municipals ens perjudica a totes”.

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, que presideix l’alcaldessa socialista Lluïsa Moret (a la fotografia), ha fet arribar a elBaix.cat, en relació a aquesta informació, un comunicat amb data del 14 d’abril, en el que fa les següents “puntualitzacions”:

“1, Que l’Ajuntament de Sant Boi sí que ha elaborat el seu Pla d’Emergència en Situació de Sequera.

2. Que el Pla d’Emergència en Situació de Sequera ja es va presentar a l’ACA.

3. Que un cop incorporades unes correccions demandades per aquest organisme, el document modificat s’ha presentat novament a l’ACA el 5 d’abril.

4. Que l’Ajuntament està a l’espera de rebre de manera imminent l’informe favorable de l’ACA al seu pla d’emergència.”

Aquesta polèmica apareix en el context de la confrontació d’aquests darrers dies entre el PSC i el Govern de la Generalitat, sobre la possibilitat que els municipis que incompleixin les seves obligacions davant la situació de sequera puguin ser sancionats. L’alcadessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, és Viceprimera secretària d’Organització i Acció electoral del PSC.

Font: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

Fotografia: PSC

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here