La Junta de l’entitat independentista Cercle Català de Negocis va publicar el dimarts passat, dia 11 d’abril, un comunicat en el que “insta als seus socis, seguidors i simpatitzants a votar amb la papereta de l’1-O de 2017 (a la fotografia) a les eleccions municipals d’enguany, si més no, allà on no concorrin opcions polítiques independentistes alternatives als partits del procés sobiranista i insta la resta de partits i entitats independentistes a adherir-se a aquesta campanya”.

El Cercle anuncia que posarà a disposició de tothom la butlleta de l’1-O; està disponible a la seva web i a les seves xarxes socials amb la finalitat que aquell que ho vulgui pugui descarregar-se-la, imprimir-la i distribuir-la.

La Junta explica que passades les eleccions municipals, sotmetrà a la seva Assemblea General la proposta d’imprimir un milió de paperetes del referèndum de l’1 d’Octubre de 2017 amb la finalitat que siguin distribuïdes arreu del territori amb motiu de les eleccions generals previstes pel desembre de 2023. En funció del grau de mobilització assolit es valorarà fer extensiva aquesta campanya a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes pel 2024.

El Cercle exigeix que el Parlament de Catalunya “aixequi la suspensió de la Declaració d’Independència i apliqui el resultat del referèndum d’autodeterminació sense més dilacions”.

La campanya , una mostra evident d les tensions que viu el moviment independentista, cas d’obtenir un seguiment notable, podria perjudicar les expectatives de vot d’ERC, Junts i CUP al Baix Llobregat i a tot el país. Aquests vots serien comptabilitzats com a vots nuls, fet que farà difícil avaluar l’èxit o el fracàs de la iniciativa, ja que seran sumats a la resta de vots nuls que apareguin a les urnes.

Connexions amb el sector radical de Junts i amb l’extrema dreta

El Cercle afirma que aspira a “esdevenir l’entitat empresarial de referència a Catalunya” i a actuar com “a catalitzador dels moviment sobiranista entre l’empresariat català”. Va ser fundat, entre d’altres, per Joan Canadell, actualment diputat de Junts al Parlament de Catalunya i membre del sector més radical del partit, vinculat a Laura Borràs. El president del Cercle, Albert Pont, va ser candidat a les eleccions del 2021 del partit d’extrema dreta, Front Nacional de Catalunya (FNC), que utilitza de forma disctutible les sigles d’una força política que va tenir un paper destacat en la lluita contra el franquisme. Tot i demanar el vot nul, el president del Centre, Albert Pont, ha anunciat que formarà part de la candidatura que el Front Nacional presentarà a les eleccions municipals a Sant Cugat del Vallés i que encapçala Lluís Fernández Alà, excandidat de CIU a l’Ajuntament de la ciutat del Vallès Occidental en la llista que l’any 2011 encapçalava Mercè Conesa, i exmembre de la candidatura de Primàries a les eleccions  municipals del 2019.

Font: Cercle Català de Negocis i Tot Sant Cugat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here