Després que fa quatre anys la proposta no arribés a la majoria absoluta necessària per a incorporar l’Ajuntament d’Esparreguera al Parc Rural de Montserrat, el passat dimecres, 12 d’abril, el Ple municipal hi va donar la llum verda. Hi van votar a favor el PSC, els Comuns, la CUP, Esparreguera 2031 i Junts. En canvi, ERC, Ciutadans i el regidor no adscrit hi van votar en contra.

L’associació es va crear el 2019 com a instrument de cooperació i intercanvi per a fomentar econòmicament l’activitat agrària i preservar el caràcter rural dels municipis d’aquest territori.

L’Associació Parc Rural de Montserrat (a la fotografia) està constituïda pe setze municipis  i vol ser una eina per a promocionar els productes locals i de proximitat, i també activitats complementàries com la restauració, l’agroturisme i el turisme rural.

El regidor d’Espai Natural, Emmanuel Ortí, dels Comuns, va explicar que “4 anys més tard, portem de nou aquest expedient, que en el seu moment no va ser aprovat pel Ple, malgrat que Esparreguera va ser un dels municipis impulsors de la creació del Parc Rural”. Va remarcar que “ens adherim a una associació ja creada, que és el primer parc d’aquestes característiques d’Europa, el primer en superfície de caràcter agrari de Catalunya i el que més municipis agrupa.

Els grups que van votar-hi en contra van esgrimir un informe del secretari de l’Ajuntament que planteja dubtes sobre els estatuts i la forma jurídica de l’Associació, que d’altra banda, ja fa anys que existeix i funciona.

Font: Ajuntament d’Esparreguera

Fotografia: Vilapress

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here