Aquest dimarts passat, 18 d’abril, més d’un centenar de persones van assistir a l’Auditori de la Casa de Cultura de Martorell a l’acte de presentació de la candidatura de Movem Martorell per a les eleccions del 28 de maig (a la fotografia).

Laura Ruiz, cap de llista de la formació, va defensar el valor d’una candidatura “formada per 31 persones que creuen en el projecte d’esquerres, solidari, ecologista i feminista”.

Al costat de la candidata a alcaldessa hi eren la número 2, Àngels Cardona, activista mediambiental i veïnal, Sergio Rodríguez, número 3, membre de l’AFA de l’escola Lola Anglada, i Asunción Moreno, número 4, exregidora de l’Ajuntament i vinculada a entitats locals com l’Associació de Veïns i Veïnes Torrent de Llops. Durant l’acte la il·lustradora Clara-Tanit va realitzar un graphic recording de l’esdeveniment.

El fil conductor de la campanya de Laura Ruiz serà “Cuida allò que importa”. La candidata va apostar per “que es respecti el dret a descansar del personal de l’Hospital, i assegurar que una treballadora del Patronat i una de l’Ajuntament fent la mateixa feina al mateix lloc cobren igual” I es va com comprometre a escoltar “com batega el cor dels nostres barris i a atendre aquells que estan totalment oblidats”

Movem Martorell proposa crear una Escola d’Oficis al Molí Paperer per lluitar contra l’elevat índex d’atur de la ciutat, fer més inversió a barris oblidats com  La Vila, Pou Merlí, Can Bros i Can Carreras, i protegir el patrimoni històric.  Algunes de les prioritats de la candidatura són la política d’habitatge, declarant la ciutat com a zona de mercat tensionat, la protecció del comerç de proximitat, l’estímul a la participació ciutadana i les polítiques ambientals.

L’actual portaveu municipal, Xavier Sáez, va recordar les iniciatives del grup durant aquests darrers 4 anys a l’oposició.

A Martorell governa amb majoria absoluta el controvertit alcalde postconvergent Xavier Fonollosa, molt conegut per les seves polèmiques polítiques conservadores, i que malgrat ser del PEdCAT ha decidit presentar-se pel partit de Laura Borràs, Jordi Turull i Carles Puigdemont. Movem Martorell vol ser l’alternativa d’esquerres al govern de Fonollosa.

Font i fotografia: Movem Martorell

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here