El 23 d’abril, diada de Sant Jordi, del 2012 va aparèixer  per primera vegada el diari digital elBaix.cat.

Des de llavors, cada dia, els 365 dies de l’any, hem publicat un mínim de 4 noticies sobre la realitat del Baix Llobregat. Més de 16.000 informacions i articles d’opinió constitueixen un  pòsit indispensable per resseguir l’actualitat de la comarca durant aquests onze anys i seran de gran utilitat per a qui, en el futur, vulgui estudiar la història d’una comarca atípica i dinàmica.

ElBaix.cat informa sobre el què passa als 30 municipis que conformen el Baix Llobregat, des de Collbató al Prat, i ho fem en català com una demostració que també en aquesta comarca es pot fer informació competitiva en la nostra llengua.

ElBaix.cat prioritza les informacions sobre política, cultura, sindicalisme, feminisme o ecologisme. I es posa al servei de les entitats i organitzacions de la comarca, en especial, de les que es veuen obligades a reivindicar millors condicions de feina o a lluitar per a que l’urbanisme i les infraestructures no acabin amb el nostre entorn natural. I si fa anys ens vam pronunciar contra Eurovegas avui ens declarem contraris a l’ampliació de l’aeroport del Prat.

Aquest 2023 hem fet un pas més sumant el nostre esforç al d’altres mitjans locals i nacionals dins el projecte Catalunya Metropolitana, un diari editat de forma col.laborativa per disset mitjans de comunicació i la Fundació Periodisme Plural.

Onze anys després d’aquell naixement, renovem el nostre compromís i agraïm la fidelitat dels nostres lectors i lectores.

elBaix.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here