La Xarxa de la Memòria Democràtica del Baix Llobregat impulsa un seguit d’actes a la comarca dins el marc del 5 de maig, dia d’homenatge als deportats i morts a Mauthausen i altres camps i a les víctimes del nazisme.

Aquest divendres, 28 d’abril, a les 12 del  migdia, es realitzarà l’Ofrena Floral a l’Espai de Memòria Democràtica, l’Olivera, al Parc de Torreblanca, a l’avinguda de l’esfinx.

Intervindran entre d’altres, Jordi Carbonell, conseller de Memòria Democràtica del Consell Comarcal, Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals (CECBLL), Carles Vallejo, president de l’Associació de persones ex preses polítiques del franquisme, Eduard Amoroux, representant d’Amical de  les Brigades Internacionals, Jordi Calvo, president d’Amical Mauthausen, Isabel Sordo, dels iaioflautes, així com familiars i altres representants institucionals.

Al Cinebaix, a Sant Feliu, es farà el III “Cicle de Cinema mai més”, el mateix dia 28, i també el 29, dissabte, i el 30, diumenge.

El divendres, 5 de maig es farà l’acte d’homenatge als deportats de Santa Coloma de Cervelló, a les 7 d ela tarda, a la sala d’actes de Can Baruta.

I el dissabte, 13 de maig, serà Sant Feliu de Llobregat qui retrà homenatge, a la Plaça de la Llibertat,  als santfeliuencs deportats.

Segons dades oficials publicades al BOE pel Ministeri de Justícia, 1.094 catalans consten com a morts al camp de Mauthausen, dins els 4.427 espanyols que hi van perdre la vida abans no es produís l’alliberament (a la fotografia).

Font: CECBLL

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here