La Beca de Recerca històrica Jaume Codina, convocada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat, té com a objectiu promoure la investigació i el coneixement de la història del Prat i el seu entorn més immediat.

Aquesta beca és una oportunitat per als investigadors i inestigadores que estiguin interessats en temes relacionats amb la recerca sobre aspectes inèdits en el camp de les ciències socials i humanes o que aportin noves dades a aspectes ja coneguts.

Els treballs es poden presentar fins el 31 de maig d’aquest any i la resolució del veredicte es farà pública el 31 de juliol.

La beca està dotada amb 3.000 euros i inclou la possibilitat de publicació del treball en format digital i físic.

Jaume Codina i Vilà

La convocatòria de la present edició coincideix amb la commemoració del centenari del naixement del doctor Jaume Codina i Vilà (a la fotografia). Coincidint amb aquesta efemèride tindrà lloc al Prat la 8a Trobada d’Entitats d’Estudis del Baix Llobregat, organitzada pel CECBLL.

Jaume Codina ( 1923-2007) era llicenciat en Filosofia i Lletres i es va doctorar amb la tesi “El Delta del Llobregat. Gènere i formes de vida dels segles XVI al XX”, primera tesi redactada en català del Departament de Geografia de la UB, l’any 1970. Autor de nombrosos estudis d’història local fou president del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL), entitat que contribuí a fundar.

Font: Ajuntament del Prat de Llobregat

Fotografia: Societat Catalana de Geografia

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here