Molins En Comú Podem juga fort de cara a les municipals del 28 de maig. El desgast de la fórmula de “sociovergència” del govern de PSC i Junts, la divisió de l’espai postconvergent i la no presentació de la CUP,  són factors que al costat de l’acord entre Comuns i Podem, que es van presentar separats l’any 2019, incrementen les seves possibilitats electorals.

El primer pas va ser l’elecció del diputat molinenc al Parlament de Catalunya, Lucas Ferro, com a candidat a l’alcaldia. El següent pas ha estat la confecció d’una llista potent, que va ser presentada el passat dimecres, dia 26 d’abril.

Destaca per damunt de tot, el tancament de la candidatura que protagonitza l’Antònia Castellana (a la fotografia amb Ferro), que fou alcaldessa del PSUC elegida en les primeres eleccions municipals democràtiques posteriors al franquisme, l’any 1979. Fou una de les poques dones que en aquell moment van arribar a l’alcaldia d’un municipi. Castellana va ser alcaldessa de la vila des de llavors fins el 1987, i va deixar un gran record. Coneguda per les seves conviccions feministes i sobiranistes, ara ha acceptat figurar a la llista de Molins En Comú Podem, després de molts anys de no anar en cap candidatura. Lucas Ferro va expressar a les xarxes la seva satisfacció per la incorporació de Castellana, “la nostra referent”, tancant la seva llista.

La resta de la candidatura està integrada per persones com l’actual regidor deMolins En Comú, Gerard Corredera (2), Elena Casanova (3), el regidor de Molins Camina Podem, Miguel Ángel Pozo (4), Mireia Teresa Polo (5) o Mireia Farré (6). Més enrere figuren l’exregidora de Promoció Econòmica de Sant Feliu, la molinenca Cinta Daudé, la reconeguda historiadora Gemma Tribó, el delegat comarcal de l’Associació per la Promoció del Transport Públic, Lluís Carrasco,  el sindicalista de CCOO, Jordi Pedrol, o l’ex regidora de Movem Camina, Ana Aroca.

Hi ha qui pensa que el resultat de Molins En Comú Podem podria ser la sorpresa que modifiqui el mapa polític de la vila el 28 de maig. De fet, dins el mateix espai ideològic, diverses persones del PSUC i d’ICV, començant per l’Antònia Castellana, han ostentat durant diferents períodes l’alcaldia de Molins de Rei.

Font i fotografia: Molins En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here