L’endemà de Sant Jordi, el dilluns, 24 d’abril, la Biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts va ser escenari de la presentació d’un llibre que planteja una proposta de plena actualitat, “Pedagogía antifascista” (a la fotografia), en un acte organitzat per Sant Vicenç En Comú Podem.

L’autor del llibre és Enrique Javier Díez Gutierrez, professor titular de la Facultat d’Educació de la Universitat de Lleó. Va ser presentat per la número 2 d’En Comú Podem, Imma Moyano.

Enrique Javier Díez, entrevistat per Ràdio Sant Vicenç, va explicar el sentit del seu missatge: “Si no es governa i s’educa per al bé comú, acabarem tenint una població majoritària educada en la lluita de tots contra tots”. En el seu llibre “Pedagogía Antifascista” ( Octaedro, 2022) aposta per construir una educació inclusiva, democràtica i del bé comú enfront de l’auge del feixisme i la xenofòbia.

Enrique Javier Díez Gutiérrez és, a més de professor universitari, assagista, doctor en Ciències de l’Educació, llicenciat en Filosofia i diplomat en Treball Social i Educació Social. Entre els múltiples llibres que ha escrit s’hi troben “La Memoria Histórica en los libros de texto” (2012) o “La Estrategia del Caracol. El cambio cultural en una organización educativa” (1999).

Una visita de luxe a la comarca i molt oportuna quan l’extrema dreta pretén entrar en els ajuntaments del Baix Llobregat.

Font: Ràdio Sant Vicenç

Fotografia: Octaedro

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here