La planta de triatge tèxtil de Solidança / Roba Amiga, a Sant Just Desvern, va acollir el dijous, 27 d’abril, la presentació de la col·lecció d’estiu 2023 REDUIR, de la dissenyadora Miríam Ponsa.

Ponsa vol mostrar els efectes de la sobreproducció i fomentar el consum tèxtil responsable. Recordant que a Catalunya només es recicla el 12% dels residus tèxtils, la col·lecció promou la reducció del consum com a primer pas per disminuir aquest impacte i frenar-lo. I no hi havia escenari millor per acollir la desfilada que la planta de Solidança.

Míriam Ponsa destaca que l’emergència climàtica “ha posat sobre la taula” l’impacte del model “fast fashion”,basat en l’explotació dels recursos naturals i humans.

REDUIR és una col·laboració amb Solidança, entitat que disposa d’una seu a Sant Joan Despí, a les Begudes, i que promou la inserció sociolaboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat social en l’àmbit de les activitats ambientals a Catalunya. Està especialitzada en el tractament de residus tèxtils a través del Programa Roba Amiga. Solidança és membre del Pacte per la Moda Circular, impulsat per l’Agència Catalana de Residus i té una forta implantació al Baix Llobregat.

Font i fotografia: Solidança

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here