La Masia de la Salut (a la fotografia) és un dels punts més visitats de la serra de Collserola dins el terme municipal de Sant Feliu de Llobregat. Un edifici històric, un entorn privilegiat, un molt bon restaurant, la zona de barbacoes, una capella, una part boscosa, constitueixen uan atractiu indiscutible, encara més utilitzat des de la pandèmia, per molts ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu i de tota la comarca.

Ara, l’Ajuntament de Sant Feliu es troba dins els municipis que figuren en la resolució provisional de subvenció de la convocatòria Nextgeneration PIREP II de la Unió Europea, dirigida a la rehabilitació d’edificis per la introducció de mesures energètiques renovables. La proposta, presentada mitjançant la col·laboració dels serveis tècnics del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola amb el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament que dirigeix el regidor Manuel Leiva,  és per a la rehabilitació de la Masia de la Salut. L’objetiu és que aquesta masia esdevingui un centre d’informació ambiental del Parc Natural, que doni servei a les escoles i a la població en general de la ciutat i de poblacions properes.

La finca, de 24 hectàrees, es troba al costat del camí de la riera de la Salut, que és la principal via d’entrada al Parc de Collserola des de Sant Feliu. El projecte es centrarà en la rehabilitació de l’edifici de la masia, originari del segle XV. S’habilitaran les sales interiors amb nous aïllaments, fusteria , implantació d’energies renovables i recuperació d’aigua de pluja mitjançant canalitzacions i reconstrucció d’una bassa.

Aquestes obres són compatibles amb el restaurant que comparteix l’edifici, que també abordarà obres de millora de la instal·lació per mitjà del concessionari.

El projecte està valorat en 1.519, 610 euros i la subvenció europea és de 868.003. La proposta presentada per l’Ajuntament de Sant Feliu ha estat valorada com la quarta millor de les elaborades a Catalunya.

Font i fotografia: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here