A mesura que s’apropa l’inici de la campanya de les eleccions municipals del 28 de maig, els partits acceleren el procés de presentació de candidatures. El PSC ha celebrat els darrers dies actes a Corbera de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

Boladeras encapçala la llista del PSC en unes eleccions molt obertes

A Corbera, l’exalcaldessa Rosa Boladeras, torna a encapçalar la candidatura socialista, al front de la llista “Força Corbera-PSC”. La cap de llista va presentar les persones integrants de la seva candidatura afirmant que “Corbera ha de tornar a fer-nos sentir orgulloses i orgullosos”. Va prometre convertir Corbera “en un municipi capdavanter en activitat econòmica on -line i en teletreball”.

A Corbera de Llobregat es presenten 10 candidatures: la del PSC i les del Grup Independent Urbanitzacions (GUI), ERC, la CUP, Junts, Front Veïnal- En Comú Podem, Valents, PP, Ciutadans i l’extrema dreta de Vox.

L’any 2019, el PSC va obtenir 5 regidories, per sota de les 7 d’ERC, que va accedir a l’alcaldia; la CUP en va aconseguir 3, Ciutadans 1, i el GIU també un. De cara al 28 de maig, es poden produir algunes modificacions: es dona per segura la desaparició de Ciutadans i, en canvi, els Comuns, que es van quedar a les portes d’entrar a l’Ajuntament, amb el 4’86 % dels vots, ara es presenten com a Front Veïnal- En Comú Podem, amb una llista encapçalada per Antonio Moreno, i tenen moltes possibilitats d’obtenir representació en el marc de l’increment de vot que els hi atorguen les enquestes. ERC ha canviat la cap de llista del 2019, Montserrat Febrero, que fou elegida alcaldessa, per la regidora Mercè Rocas, fet que deixa les eleccions molt obertes.

Comino utilitza contra ERC un llenguatge del 2017 i es presenta com a “verd” enfront En Comú Podem

L’actual alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino (a la fotografia), va presentar la seva candidatura aquesta setmana passada. La denominació és una de les més curioses de les que s’han legalitzat a la comarca: PSC- Sant Vicenç en Positiu- Els Verds, sobre tot, per la confrontació permanent que els socialistes protagonitzen a la comarca amb grups ecologistes en aspectes com l’ampliació de l’aeroport del Prat o el creixement urbanístic descontrolat. Sembla un intent d’esgarrapar algun vot d’En Comú Podem, que és membre del Partit Verd Europeu.

Comino va estar acompanyat per l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret que va afirmar que la ciutadania de Sant Vicenç té “molta sort de tenir-lo com a alcalde”.

Segons Comino, que va utilitzar un llenguatge més propi del 2017 (en ple procés sobiranista) que del 2023, “el 28 de maig Sant Vicenç haurà d’escollir entre un govern partidista que només governa pels seus o un govern obert i plural que governa per a tota la ciutadania”. Un intent de desqualificar ERC en tant que partit independentista.

En aquestes eleccions a Sant Vicenç es presenten 8 candidatures: el PSC, ERC ( Junts per Sant Vicenç) , En Comú Podem, Ciutadans, Valents, Junts per Catalunya, PP i l’extrema dreta de Vox.

L’any 2019, el PSC va guanyar les eleccions en vots però empatant a 8 regidories amb ERC. Comino va arribar a l’alcaldia gràcies al vot de Ciutadans, desbancant els republicans que les havien guanyat el 2015. Ara, és probable que Ciutadans desaparegui: els seus vots tenen com a pretendents el mateix PSC, el PP, Valents i Vox.

Font i fotografia: PSC- Baix Llobregat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here