El periodista i guionista de televisió, Jordi Évole, és una de les persones més conegudes i reconegudes del Baix Llobregat. Actualment dirigeix el programa “Lo de Évole”, on realitza entrevistes d’un gran impacte. Per això és de destacar que ell mateix s’hagi prestat a ser entrevistat per Emili Rey, en el número de maig de la revista Lluita Obrera de CCOO.

A més de moltes altres consideracions, Évole es mostra en l’entrevista orgullós de ser de Cornellà (a la fotografia) i explicar-ho: “Segurament no és tan important, però s’ha reivindicat un lloc que durant anys va estar una mica mal vist i que, fins i tot, es mirava amb condescendència. ‘Ostras, eres de Cornellà…’, com dient ‘pobrecito’.Tanmateix hi ha un orgull que s’ha generat a partir de ser d’un lloc ‘xungo’, tot i que tu sabies que no ho era”. El periodista recorda la voluntat col·lectiva de la ciutadania de Cornellà els anys seixanta i setanta, quan es va mobilitzar “per convertir un lloc indigne en un lloc digne”.

Évole reivindica  el paper dels sindicats tot afirmant: “Els sindicats ho tenen molt difícil després de patir totes les campanyes de desprestigi possibles amb l’objectiu que siguin més febles” i conclou : “Espero que torni el reenamorament de la classe treballadora amb el que són les seves estructures de defensa, com els sindicats”.

Tot un exemple de compromís que Lluita Obrera ha sabut recollir en una àmplia i oportuna entrevista.

Font: Lluita Obrera. CCOO

Fotografia: “Salvados” a Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here