Visita del president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest dilluns, 8 de maig, a l’estació de Gavà (a la fotografia), el municipi del que va ser alcaldessa la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a l’ull de l’huracà pel caos a Rodalies.

El president Aragonés va vincular l’avaria a l’R2 Sud a la manca d’inversions dels governs espanyols i va insistir en la necessitat que es traspassi Rodalies a la Generalitat. Aragonès va retreure a la ministra Sánchez que encara no hagués comparegut a Gavà per donar explicacions a la ciutadania.

La ministra no va trigar a respondre, acusant Aragonès “d’utilitzar l’avaria per fer campanya electoral”. A partir de l’argumentari que aquests dies fa servir el PSC per desviar l’atenció, Sánchez va demanar al president de la Generalitat que “es preocupi del que realment li correspon i no soluciona, com el caos generat pel que fa a les oposicions”. Com si ERC volgués donar la raó a la ministra pel que fa a la utilització electoral, s’anunciava una roda de premsa, aquest dimarts, del president d’ERC, Oriol Junqueras, a l’estació de Molins de Rei acompanyat de la cap de llista dels republicans a la vila, Marta Espona, per reclamar el traspàs de Rodalies.

El mateix dia, es vivia un nou episodi dels habituals enfrontaments entre Junts i ERC: el diputat de Junts per Catalunya, Francesc de Dalmases, mà dreta de Laura Borràs, atacava Esquerra qualificant Aragonès d’”incompetent”. El diputat de Junts acusava Aragonès “de parlar de Rodalies i de Renfe”, enlloc de parlar d’independència.

Davant aquest desori, el portaveu d’En Comú Podem, el diputat Joan Mena, recordava que “tirar-se les Rodalies pel cap durant la campanya electoral no serveix de res, cal passar de les reivindicacions a les solucions”.

Fotografia: @perearagones

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here