Una bona noticia per la ciutat de Sant Feliu de Llobregat, coincidint amb l’inici de les seves festes aquest cap de setmana.

L’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) ha adjudicat a la UTE Inse Rail- Bews la redacció de l’estudi informatiu i del projecte executiu de l’alternativa elegida per a l’ampliació del tramvia Diagonal-Baix Llobregat fins el centre de Sant Feliu de Llobregat.

La feina incorporarà els estudis de compatibilitat de les alternatives tramviaires amb el darrer projecte del soterrament de les vies de RENFE i del desplaçament de la parada terminal (a la fotografia, l’actual).

També s’incorporaran les directrius sorgides del concurs internacional de idees portat a terme per l’Ajuntament i que tinguin impacte en la definició de les alternatives. L’opció elegida  haurà de ser coherent amb les determinacions  del pla director urbanístic que recollirà els canvis en el planejament urbanístic post-soterrament.

Francisco Pascual, delegat de la UTE Inse Rail a Catalunya, ha explicat que “és una gran oportunitat per a facilitar la interconnexió de la ciutadania i, per tant, per potenciar les opcions econòmiques de la zona” i ha destacat el fet que compti “amb l’opinió i punt de vista de la ciutadania”.

Un cop l’ATM hagi seleccionat i aprovat l’alternativa més favorable en termes de sostenibilitat i dels objectius de l’actuació, la UTE redactarà el projecte constructiu, incloent la part d’implantació tramviària i la urbanització de l’entorn.

Tal com ha anat informant el Baix.cat, la PTP (Associació per la Promoció del Transport Públic), els sindicats CCOO i UGT i el mateix Ajuntment de Sant Feliu, reclamen que l’allargament de la línia no acabi al centre de la ciutat sinó que arribi al Polígon el Pla i a Molins de Rei, per anar posterioment fins Sant Vicenç dels Horts. Però de moment, aquest és un pas important per aprofitar les possibilitats del soterrament i urbanitzar l’espai que deixarà lliure.

Font: Inse Rail

Fotografia: Trenscat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here