La publicació de les candidatures de cara a les eleccions locals del 28 de maig ha provocat alguna sorpresa a Sant Feliu de Llobregat. La ciutat desperta una atenció especial en els partits polítics i mitjans de comunicació per tractar-se d’una capital de comarca. I sembla que s’ha convertit en escenari d’un dels enfrontaments dels partits nascuts de la desapareguda Convergència i Unió: Junts per Catalunya i el PEdCAT, impulsor de les candidatures d’Ara Pacte Local.

Tot i que una bona part de l’antiga militància de Convergència de Sant Feliu no combrega amb les posicions populistes de Laura Borràs, la majoria forma part de Junts per Catalunya, que en aquest municipi, es presenta com a Tots Som Sant Feliu. L’any 2019 va obtenir el 8’33% dels vots i 2 regidories, un dels millors resultats de Junts a l’àrea metropolitana, que no van ser gaire positius ja que no va aconseguir representació en bona part dels municipis més grans.

En aquestes eleccions torna a encapçalar la candidatura, el regidor Jaume Manyoses, i la tanca l’històric regidor de CiU, cap de llista el 1979, Gaspar Morer. Manyoses va presentar fa unes setmanes, al Centre Parroquial, el conte del que és autor “La Cova de l’Or”.

La sorpresa ha saltat, però, quan s’han comprovat les llistes presentades al municipi i ha aparegut la d’Ara Sant Feliu de Llobregat-AraPacte Local, la denominació que agrupa les candidatures impulsades pel PEdCAT, el partit de Joana Ortega i David Bonvehí. La sorpresa ha estat doble perquè la llista inclou noms desconeguts a la ciutat, inclós el del cap de llista, Armando de Losada Torrella. S’hi han detectat persones de Pallejà, el Prat de Llobregat, Castelldefels i Sant Joan Despí, i no sembla que hi hagi cap candidat de Sant Feliu. Algú l’ha considerat una “candidatura fantasma”.

L’objetiu sembla clar: poder afirmar davant els mitjans de comunicació que Ara Pacte Local es presenta a totes les capitals de comarca, i disputar-li vot a Junts per Catalunya. De fet, una persona desconeguda a Sant Feliu va assistir en representació d’Ara Pacte Local al repartiment d’espais electorals i va reclamar la part que la Junta Electoral ha estipulat que Junts i Ara Pacte Local s’han de repartir, com a conseqüència d’haver-se presentat conjuntament el 2019, una acció que ha perjudicat clarament a Tots Som Sant Feliu. Les relacions entre els dos partits hereus de l’antiga Convergència i Unió (Ara Pacte Local-PEdCAT i Junts per Catalunya) semblen, doncs, pèssimes, malgrat es presentin conjuntament a Barcelona dins la llista de Xavier Trias.

Jaume Manyoses va fer públics el passat dijous, 4 de maig, a l’Ateneu Santfeliuenc (a la fotografia), els noms dels 24 membres de la seva llista i les línies principals del programa de Tots Som Sant Feliu. Hi ha una certa expectació per saber si Ara Pacte Local farà el mateix i si participarà en els dos debats electorals de caps de llista programats.

Fotografia: Tots Som Sant Feliu

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here