El caos de Rodalies continua i va en augment. La ministra socialista de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, exalcaldessa de Gavà, cada dia està més qüestionada. Si fa poc va haver de cessar al president de RENFE, el socialista català Isaías Taboas, pel cas dels trens d’Astúries que no passen pels túnels, els nous incidents a Rodalies, en especial l’avaria a l’estació de Gavà, el seu municipi, i l’incendi d’un vagó a l’estació de Manlleu, l’han col·locat en una situació insostenible.

El dimecres, 10 de maig, el Senat la va reprovar per la seva gestió ferroviària amb una moció que va rebre els vots a favor d’ERC, PP, Junts, Ciutadans i UPN i l’abstenció de Bildu, PNB, Esquerra Confederal (Más Madrid) i Vox, i l’únic vot en contra del PSOE.

Aquest dijous, 11 de maig, el Congrés de Diputats va fer el mateix, per 173 vots a favor de la reprovació presentada pel PP en relació a la política d’habitatge (hi van votar a favor el mateix PP, ERC, Junts, la CUP i Vox).

Dues reprovacions de les dues càmeres en dos dies; la segona no era pel tema de RENFE sinó per les polítiques d’habitatge, però Rodalies també va treure el cap. Dues reprovacions podrien fer caure un ministre si la legislatura no estigués a punt d’acabar.

Un nou problema: paralitzades les obres de l’estació de Molins de Rei

La ministra, a més, no guanya per ensurts i alguns neixen a la seva mateixa comarca. Segons ha informat Viu Molins de Rei, les obres de millora a l’estació de RENFE a Molins de Rei estan aturades des de fa setmanes (a la fotografia).

Aquestes obres semblen maleïdes: RENFE va haver de licitar dues vegades el projecte perquè una primera empresa va renunciar al contracte unilateralment l’any 2020.  Posteriorment es va anunciar que les obres que ara s’estan portant a terme, i que van començar fa un any, durarien 15 mesos. Però ara no avancen perquè RENFE està portant a terme un modificat en el projecte.

La ministra Raquel Sánchez va visitar les obres el 27 de juliol de 2022 i va manifestar que “l’important és que les obres ja estan en marxa i esperem que d’aquí una mica més d’un any hagin acabat i Molins disposi ja d’una estació adaptada i renovada”. Falten dos mesos pel termini d’un any i les obres estan paralitzades.

Fonts: CCMA i Viu Molins de Rei

Fotografia: Viu Molins de Rei

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here