Més de 500 tiquets venuts per gaudir de la paella que En Comú Podem va organitzar aquest diumenge, 14 de maig, al Parc Nou del Prat de Llobregat no enganyen. L’acte ha estat el més concorregut per part de qualsevol candidatura a la comarca des que divendres va començar la campanya electoral.

La Paella del Prat és al Baix Llobregat una tradició que va iniciar ICV, com a Festa del Llobregat. En un ambient festiu aplega gent per escoltar les intervencions polítiques i degustar una gran paella. Aquest any va coincidir amb la campanya electoral i va tenir una convidada de luxe, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, una institució que engloba bona part dels municipis de la comarca.

Ada Colau va ser presentada per l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, qui el proper 28 de maig molt probablement revalidarà i ampliarà el triomf que ja va aconseguir l’any 2019, prenent el testimoni del  carismàtic alcalde la localitat, Lluís Tejedor. Mijoler va presentar la seva ciutat com “la capital  mundial de l’ecosocialisme”. Colau estava acompanyada d’alguns dels dirigents d’En Comú Podem, com Jessica Albiach, Ernest Urtasun o Gerardo Pisarello i de la majoria dels 25 caps de llista que el partit presenta a la comarca (a la fotografia): Candela López, a Castelldefels, Lídia Muñoz, a Sant Feliu de Llobregat, Jordi Gil, a Sant Vicenç dels Horts, Lucas Ferro, a Molins de Rei, Encarna García, a Viladecans, Claudio Carmona, a Cornellà, Laura Ruiz, a Martorell, Margi Gual, a Sant Joan Despí, Emmanuel Ortí, a Esparreguera, Jordi Pérez, a Esplugues, Isabel Marcos, a Sant Andreu, Antonio García, a Vallirana o Miguel Angel Herrera a Gavà, entre d’altres.

Ada Colau va llançar un missatge molt clar, directament adreçat a l’escenari on tenia lloc l’acte:  “En una de les reunions celebrades sobre el projecte d’AENA, els únics que vam dir clarament  no a l’ampliació de l’aeroport vam ser Mijoler i jo, els altres van callar”. Una referència al suport de PSC i Junts al projecte de la ministra socialista de Transports, Raquel Sánchez, exalcaldessa de Gavà,  i del president d’AENA, Maurici Lucena, i a la passivitat i ambigüitat d’ERC en relació a aquest tema. Colau va recordar que “l’emergència climàtica  no és una hipòtesi ni una abstracció”. I va advertir que els candidats a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, de Junts, i Jaume Collboni, del PSC “estan preparant un pacte per fer possible l’ampliació”.

Finalment, Ada Colau, va posar èmfasi en una de les qüestions  que estan afectant directament la qualitat de vida de molts ciutadans i ciutadanes del Baix Llobregat: el caos a Rodalies. “El que necessita el nostre territori, són més inversions i celeritat en Rodalies” i no l’ampliació de l’aeroport, va concloure.

Després de l’acte polític, el mig miler de persones presents van fer cua per dinar la paella, enmig d’un ambient d’optimisme pel possible triomf de Colau a Barcelona que les enquestes dibuixen. Cap al final va arribar la pluja, però l’acte ja s’havia celebrat.

La setmana passada El Prat En Comú Podem havia omplert el Cèntric en l’acte de presentació de la llista que encapçala l’alcalde Lluís Mijoler. Va comptar amb la presència de l’eurodiputat Ernest Urtsaun i amb un video en el que Ada Colau, Jessica Albiach, Alberto Garzón i Yolanda Díaz expressaven el seu suport a Mijoler. Un moment especialment  emotiu fou el reconeixement a la tinenta d’alcaldia Pilar Eslava, que ocupa el número 25 de la candidatura després d’anys de dedicació a la tasca municipal.

Fotografia: M. Giralt

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here