El PSC, que presenta a Molins de Rei, com a cap de llista l’actual l’alcalde, Xavi Paz (a la fotografia), que ha governat la vila durant aquest quatre anys amb Junts per Catalunya, ha donat a conèixer la seva campanya electoral, que inclou diverses rodes de premsa i un parell d’actes principals.

El dijous, 11 de maig, va iniciar la campanya al carrer Riera Bonet, i aquest diumenge, 14 de maig, darrere el CAP, el PSC va presentar les seves propostes sobre l’entorn natural, un dels temes que han estat polèmics durat el mandat, sobre tot pel que fa a la zona de Collserola.

L’acte central està previst pel divendres 19 de maig a la Plaça de la Llibertat i l’acte final serà a l’escola Pont de la Cadena el darrer dia de campanya, el 26 de maig.

ERC adverteix que no farà alcalde al socialista Paz

ERC, que presenta l’actual regidora Marta Espona, com a nova candidata a l’alcaldia, ha advertit en l’inici de la campanya que no oferiran “vots per seguir mantenint l’Alcaldia que hi ha hagut els darrers anys”. I afirmen: “Creiem que estem en un moment en que cal triar entre continuïtat i canvi. Nosaltres som el canvi”.

Durant aquest mandat ha existit un pacte de govern entre el PSC i Junts, que ha convertit Molins de Rei en un exemple del que s’ha anomenat “sociovergència”, que també ha funcionat a la Diputació de Barcelona i d’altres municipis.

Tal com va informar elBaix.cat, davant el 28 de maig, Junts es presenta dividida entre la candidatura vinculada a Junts per Catalunya (Enlaira Molins) i Ara Molins, que forma part d’Ara Pacte Local, la marca impulsada pel PEdCAT. L’altre novetat és que Molins en Comú Podem, aglutina les llistes que Podem i Comuns van presentar per separat el 2019: en aquesta ocasió el candidat a l’alcaldia és el diputat Lucas Ferro i tanca la llista, Antònia Castellana, l’alcaldessa el PSUC el 1979. I encara hi ha altres fets nous: la CUP, que va obtenir tres regidories, l’any 2019, en aquesta ocasió no es presenta, fet que pot provocar un traspàs de vot a ERC i En Comú Podem. I tampoc ho fa Ciutadans, que disposava d’una regidora, un espai que aspiren a ocupar  PSC, PP i Vox. Tot plegat crea una situació molt oberta en la que la política de pactes serà fonamental i en la que el compromís d’ERC pot tenir una importància decisiva.

El resultats del 2019 van ser: PSC, 7 regidories; Junts, 4; ERC, 4; CUP, 3; les candidatures de Podem i Comuns, una cada una; i Ciutadans, una.

Fonts: PSC i ERC de Molins de Rei

Fotografia: PSC-Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here