Problemes greus per a la CUP al Baix Llobregat. Els resultats del 2019, quan ja només es va poder presentar en 12 dels 30 municipis de la comarca, no van ser gens bons: va obtenir el 2’95 % dels vots, 14 regidories i va quedar fora del Consell Comarcal.

Aquest 2023 les coses han empitjorat: de les 12 candidatures ha passat a 8, perdent les d’Esplugues, Molins de Rei, Gavà i Sant Esteves Sesrovires. Especialment dolorosa ha estat la pèrdua de la llista de Molins de Rei, un dels feus històrics de la CUP, on ha arribat a formar part del govern municipal, on el 2019 va aconseguir 3 regidories i d’on és el seu diputat al Congrés, Albert Botran.

De les grans ciutats del Baix Llobregat la CUP només es presenta a Cornellà, on tanca la llista l’exdiputat al Parlament Vidal Aragonès (a la fotografia) i a Sant Boi de Llobregat. Ni la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, ni el Prat, ni Viladecans, ni Gavà, ni Castelldefels, ni Sant Vicenç dels Horts, ni Martorell no tindran candidatures dels cupaires el 28 de maig.

L’única bona noticia per a la CUP ha estat la incorporació del grup que ostenta l’alcaldia d’Olesa de Montserrat, el Bloc Olesà: l’any 2019 el Bloc va aconseguir 8 regidories i la CUP, 2. Els resultats d’Olesa poden maquillar una mica, pel que fa al número de regidories, el retrocés de la CUP a la comarca. En aquest cas, cal, però, tenir present que la decisió del Bloc ha provocat la presentació d’una nova candidatura que el 2019 no existia: Olesa Oberta- En Comú Podem, que li disputarà l’espai d’esquerres.

En canvi, la possible incorporació a la CUP de la candidatura de Compromís i Acord per Torrelles (CAT), sobre la que es va especular arran que el llavors alcalde per CAT, Ignasi Llorente, es sumés a mitjans de mandat al grup impulsat per la CUP a l’AMB, ha quedat descartada perquè Compromís ha preferit continuar essent un grup independent.

Fotografia: elDiario.es

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here