Si el dissabte passat era la presidenta del grup d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jessica Albiach, qui visitava les festes de Sant Feliu de Llobregat per donar suport a la candidata a alcaldessa, Lídia Muñoz, aquest passat dilluns, 15 de maig, era Jaume Asens, president del grup confederal d’Unidas Podemos al Congrés de Diputats qui va fer acte de presència a la capital de la comarca.

Sant Feliu En Comú Podem va organitzar, a l’Ateneu Santfeliuenc, un acte per parlar de l’aportació dels Comuns i d’Unidas Podemos al Govern de coalició a l’Estat. El títol era “Governs d’esquerres. Millorar la vida de la gent” (a la fotografia). Va ser una conversa tranquil·la i allunyada de l’estil míting que va permetre a Lídia Muñoz i a Asens fer un repàs a molts dels temes polítics fonamentals que afecten la vida de la gent, tant a nivell municipal, com català, com estatal.

Lídia Muñoz, que ha tingut un paper destacat en negociacions  amb el Govern central en temes com el soterrament o les polítiques d’habitatge va recordar algunes de les principals realitzacions del seu equip de govern a l’Ajuntament de Sant Feliu. El pas de l’acord que el PSC havia acceptat per fer el soterrament de tal manera que Sant Feliu hagués d’aportar el 25 % del cost, que s’hauria finançat amb edificis de moltes plantes, al nou model aconseguit  per l’Ajuntament encapçalat per Lídia Muñoz que ha fet que l’Estat hagi passat a acceptar assumir el cent per cent del cost de les obres, va ser un dels exemples exposats.

Jaume Asens adverteix que el PSC gira cada vegada més cap a la dreta

El president del grup parlamentari d’Unidas Podemos va explicar que el PSC s’està dretanitzant més que el PSOE i ho va atribuir a dos factors principals: la presència de l’antiga Unió Democràtica de Duran i Lleida i Ramon Espadaler dins les llistes dels socialistes, i a la voluntat del PSC d’absorbir el vot conservador d’uns Ciutadans en vies d’extinció.

Asens va advertir també que el PSC cada vegada és més a prop d’un possible pacte amb Junts per Catalunya, com ho escenifiquen cada dia els candidats socialista i de Junts a la ciutat de Barcelona, Jaume Collboni i Xavier Trias o l’acord entre les dues forces polítiques a la Diputació de Barcelona. I va posar com exemple les seves coincidències en l’impuls de macroprojectes com l’ampliació de l’aeroport del Prat o el complex de casinos del Hard Rock a prop de Tarragona.

Jaume Asens va declarar-se orgullós de formar part d’un projecte polític que alhora és hereu del PSUC, amb una forta tradició a Sant Feliu, i del moviment del 15-M del que precisament es commemorava el dotzè aniversari. I va destacar el paper jugat per Lídia Muñoz com alcaldessa de Sant Feliu i més enllà.

Font i fotografia: En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here