La Federació Catalana d’Organitzacions per a la Justicia Global (Lafede.cat), en nom de les 124 entitats que agrupa, i la Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques (La Coordi), l’entitat de segon grau formada per Alternativa 3, FETS, Oxfam Intermón, SETEM i la Xarxa d’Economia Solidària, han demanat a totes les candidatures que es presenten a les properes eleccions municipals del pròxim 28 de maig que es comprometin a desenvolupar polítiques que afavoreixin la justícia global, tant en l’àmbit de l’acció de govern en els municipis com en l’acció exterior.

El document enviat als partits engloba 35 demandes (a la fotografia) de 6 grans temes: drets humans, sostenibilitat, antiracisme, cooperació internacional i cultura de pau, economia social i transparència i participació.

Entre les demandes hi figuren la necessitat de treballar activament per reduir les desigualtats, dedicar una partida del 0’7 % dels recursos propis a la política de cooperació, promoure polítiques de sostenibilitat ambiental seguint el panell d’Indicadors de Sostenibilitat de l’Agència Local 21, un sistema energètic basat en un 100 % en fonts d’energia renovable, impulsar municipis lliures de racisme, reconeixent i garantint el dret als serveis i les prestacions socials bàsiques sense discriminació, apostar per les finances ètiques fent créixer la xarxa d’economia cooperativa i solidària i aconseguir uns municipis més transparents i participatius.

Les entitats recorden que, segons les darrers enquestes, el 84’2 % de la població de Catalunya considera bastant o molt important dedicar diners a la política de cooperació.

Font i fotografia: Lafede.cat i La Coordi

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here