El cap de llista d’En Comú Podem a Cornellà de Llobregat, Claudio Carmona, va néixer en aquesta ciutat el 28 de juny del 1987.  Feia poc més de dues setmanes que Antonio Balmón havia estat escollit, el 10 de juny, regidor del PSC. Així doncs, quan Carmona va néixer Balmón ja era a l’Ajuntament.

Antonio Balmón vol tornar a ser alcalde

Antonio Balmón porta 36 anys com a càrrec públic. Primer va ser regidor i des del 2004, quan va substituir José Montilla, és l’alcalde de Cornellà. Si acaba el mandat al que ara opta aquest 28 de maig, portarà 40 anys a l’Ajuntament i en tindrà 67, edat en la que podrà accedir a la jubilació. Abans del 1987 havia estat cap de Gabinet d’Alcaldia de l’Ajuntament socialista de Gavà. Tota la seva vida ha estat marcada per la dedicació al PSC: va ser considerat un dels “capitans” que van contribuir a defenestrar el primer secretari socialista, Raimon Obiols, que pertanyia al sector més catalanista del partit. Balmón és també vicepresident executiu de l’AMB i presumeix de bones relacions amb Xavier Trias i AGBAR. El 28 de maig aspira a tornar a ser alcalde.

Balmón, que es presenta amb el lema “Sentir Cornellà”, va celebrar aquest cap de setmana passat el seu acte principal de campanya, que el PSC va anomenar “Nit de les abracades”.

Claudio Carmona, rep el suport de Yolanda Díaz

El candidat de Cornellà En Comú Podem és Claudio Carmona. Té 36 anys i abans d’accedir a l’Ajuntament, ara en fa quatre, es va llicenciar en Ciències Polítiques a la Universitat de Barcelona; també té estudis de gestió esportiva i titulació oficial d’entrenador de futbol. Ha treballat com administratiu en una empresa privada de la que ara està en situació d’excedència. Ha estat entrenador, coordinador i directiu de la UE Sant Ildefons. Ha publicat “Capital social, un recurso preventivo contra la criminalidad” (Editorial Germania, 2012). Malgrat la seva joventut és un bon exemple de que hi ha vida laboral i professional fora de la política.

Aquests dies Carmona ha rebut el suport explícit de la vicepresidenta del Govern central i ministra de Treball, Yolanda Díaz, d’Unidas Podemos (a la fotografia), i de la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jessica Albiach. Tanquen la seva llista militants històrics del PSUC de Cornellà, com Benigno Martínez o Carmen Romero.

Cornellà En Comú Podem celebra la Festa final de campanya, aquest divendres, 26 de maig, a les 8 del vespre, a la Plaça Pallars.

Fotografia: Cornellà En Comú Podem

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here