El dilluns, 22 de maig, va ser el primer dia laborable en que els trens de l’R2 Sud van tornar a funcionar amb “normalitat” després de l’avaria a l’estació de Gavà que ha afectat durant tres setmanes el servei. Que el lema de la campanya electoral pel 28 de maig del PSC sigui “posar Catalunya en marxa” contrasta amb la incapacitat de gestionar RENFE demostrada per la ministra de Transports i exalcaldessa socialista de Gavà, Raquel Sánchez.

La Cambra de Comerç de Barcelona ha xifrat en 1.007.044  els viatges afectats entre el 2 de maig i el divendres 19 de maig per l’avaria de Gavà.  L’entitat considera que la incidència ha suposat “la pèrdua acumulada de 471. 343 hores per als usuaris”. Aquest temps perdut equival a prop de 60.000 jornades laborals.

Segons la Cambra, des de l’1 de gener del 2023 el balanç total d’afectats per incidències a Rodalies “supera el milió i mig de desplaçaments i gairebé 700.000 hores perdudes”.

Segons RENFE, l’estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona és “un estudi esbiaixat que no dona gens de context” i denuncia que aquest biaix “és intencionat”. Tal com ha informat el Baix.cat, el primer secretari del PSC , Salvador Illa, ha instat en diversos actes celebrats aquests dies al Baix Llobregat a “abandonar la cultura de la queixa”.

Font i fotografia: CCMA

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here