Amb ocasió del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebrarà el proper  5 de Juny, Ecologistes en Acció torna a convocar els Premis Àtila.

Aquest certamen pretén distingir els qui al llarg dels darrers dotze mesos hagin destacat més per la seva contribució a la destrucció del medi ambient. En concret els premis tenen com a objectiu “distingir i denunciar aquelles entitats i projectes que més hagin destacat per la seva contribució a la destrucció del medi ambient”. El certamen es convoca anualment.

Qualsevol persona pot adreçar-se a Ecologistes en Acció proposant la nominació d’algun individu o ens jurídic en les categories Átila i Cavall d’Àtila, havent de detallar els seus “mèrits”. Les nominacions es poden fer a https://ecologistesenaccion.org/premis-atila-catalunya fins el dia 31 de maig.

Els nominats podran participar en qualsevol de les seccions de què consten els premis: actuació més bàrbara, ximpleria més destacable, més presumpta  malversació de fons públics o privats per a la destrucció de la natura i més nyap. La comarca del Baix Llobregat disposa de projectes que encaixen en qualsevol de les categories.

La decisió del jurat es donarà a conèixer el dia 4 de juny, vigília del Dia Mundial del Medi Ambient.

L’any 2022 el Premi Àtila “Destructor dels cels” el va guanyar ENDESA-Edistribución, i el Premi Cavall d’Àtila “La neu es fon per allà on passa” va ser pel Govern de la Generalitat de Catalunya, el COE i el COI per impulsar la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern al Pirineu.

També es va concedir un accèssit especial “Portes giratòries amb reincidència recalcitrant” a Damià Calvet i Valera (a la fotografia), exconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i després president de l’Autoritat Portuària de Barcelona, pel seu menyspreu per la natura. Calvet, que l’any 2021 ja va rebre el Premi Àtila, és candidat a regidor de l’Ajuntament de Barcelona, aquest 28 de maig, en la llista en encapçala l’exalcade convergent de la ciutat, Xavier Trias. Algunes de les actuacions de Calvet han tingut una forta incidència al Baix Llobregat i, conjuntament amb Trias i el PSC, és un ferm defensor de l’ampliació de l’aeroport del Prat.

Presència als concerts de Coldplay

La banda anglesa Coldplay ha convidat Ecologistes en Acció a presentar-se a les persones assistents als concerts dels dies 24, 25, 26 i 27 de maig a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona. L’entitat celebra la implicació del grup en la sostenibilitat i l’accessibilitat.

Font: Ecologistes en Acció

Fotografia: Damià Calvet

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here