El principal sindicat del Baix Llobregat, CCOO, fa una crida als partits polítics, en un comunicat, a prioritzar temes socials a les eleccions municipals que tindran lloc aquest diumenge, 28 de maig (a la fotografia).

CCOO del Baix Llobregat, “com a subjecte polític central de la vida econòmica i social de la comarca i representant de la majoria social, la classe treballadora, vol reivindicar la utilitat de la política”. Per aquest motiu crida a la participació a les eleccions municipals, destacant  que en el context actual “no es pot ser neutral ni equidistant”.

Prioritats socials

Entre les prioritats que destaca el sindicat hi ha reforçar la participació i concertació social, impulsar veritables polítiques de reindustrializació, modernitzar els polígons industrials, impulsar polítiques de promoció econòmica que apostin pel treball i els salaris dignes, inserció laboral de les persones aturades, formació professional, un sistema públic de salut i reforçar els serveis públics.

Infraestructures i xarxa ferroviària

En matèria d’infraestructures i mobilitat sostenible, CCOO destaca pel que fa a la xarxa ferroviària , el soterrament de la trama urbana de Rodalies a Sant Feliu de Llobregat, l’arribada del Trambaix a Molins de Rei i l’activació del ramal pel pont d’Esplugues, l’accés de Rodalies a la T1 de l’Aeroport però sense reduir el servei de l’R2, la posada en marxa de l’estació intermodal del Prat, un nou accés ferroviari al port per la llera antiga del riu, l’impuls al Corredor Mediterrani i l’ampliació de la L3 de Metro entre Zona Universitària i Sant Feliu.

Xarxa viària

En aquest àmbit, CCOO reclama desplegar el potencial dels plans de desplaçaments d’empresa, seguir desplegant la xarxa ciclable, l’accés viari sud per a camions a l’A-2 al port de Barcelona des de Sant Joan Despí, i el nus de connexió de l’A-2 amb la C-32 a Sant Boi de Llobregat.

Crida al vot

Les propostes de CCOO del Baix Llobregat s’emmarquen en el document que el sindicat ha elaborat a nivell nacional “Propostes der CCOO davant les eleccions municipals 2023”.

CCOO emplaça als grups polítics a impulsar aquestes propostes i a la ciutadania “a votar per aquelles opcions d’esquerres i progressistes que garanteixin un mirada social i un desenvolupament econòmic sostenible i inclusiu al Baix Llobregat.

Font: CCOO Baix Llobregat

Fotografia: Ajuntament d’Esparreguera

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here